• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Marco Rubio New Hampshire'da seçmenleriyle buluştu

Marco Rubio New Hampshire'da seçmenleriyle buluştu
Önceki gün ABC News televizyonunda yayınlanan canlı yayında kötü bir performans sergileyen Florida Senatörü Marco Rubio, New Hampshire'da yapılacak önseçim...

Önceki gün ABC News televizyonunda yayınlanan canlı yayında kötü bir performans sergileyen Florida Senatörü Marco Rubio, New Hampshire'da yapılacak önseçim için bu eyalette çalışmasını sürdürdü. Cumhuriyetçi Parti'nin genç başkan aday adaylarından Rubio, ABD'nin halkı ayrıştıran değil birleştiren bir başkana ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Eyaletin Manchester şehrinde seçmenler ile buluştuğu toplantıda Rubio, ülkenin dünyanın süper gücü olabilmek için çok ciddi sınavlardan geçtiğini söyledi.

ABD tarihini iç savaş, Birinci Dünya Savaşı sonrasında Büyük Buhran, II. Dünya Savaşı, Vietnam Savaşı, Sivil Hak Mücadelesi şeklinde anlatan Rubio, "1960-70'lerde halk bölündü bir de o dönem disko müziği çıktı. Eğer başkan olursam disko müziğini yasaklayacağım..." dedi. Başkan aday adayının şakası salonda gülüşmelere neden oldu.

Rubio, "Her dönemin ve her kuşağın aşması gereken sorunlar oldu. Bu dönemde bizim sorunumuzu bana vereceğiniz destek ile aşacağız" diye konuştu.

Pazar akşam üzeri seçmenler ile buluşan Rubio, destekçilerinden önseçim için son iki günde daha fazla çalışmalarını istedi.

Rubio'nun konuşma yaptığı salonunun dışında küçük bir grup Senatörü protesto etti. Grup, ABD Anayasası'nın bireylere tanıdığı hakları Cumhuriyetçi Partililer ve Rubio'nun ihlal etmeye çalıştığını söyledi. Protestocular, insanların mahkemeye çıkarılmadan Guantanamo'ya gönderildiğini belirterek, "Bunlar Amerika'yı Amerika yapan değerler değil" dedi.

''TRUMP, İNSANLARI KUTUPLAŞTIRIYOR''

Marco Rubio'yu dinlemeye gelenlerden birisi de emekli detektif Howard Wooldridge oldu. Wooldridge, Cumhuriyetçi Partili başkan aday adayları içinde Kentucky Senatörü Rand Paul'u desteklediğini ancak kendisinin yarıştan çekilmesinden dolayı da henüz bir aday konusunda karar veremediğini söyledi.

Ülkenin en büyük sorununun IŞİD ya da "Obamacare" (Düşük Maliyetli Sağlık Sigortası Reformu) olmadığını belirten Wooldridge, ABD için en büyük tehdidin 19 trilyon dolara ulaşan borç yükü olduğunu savundu. "Yunanistan gibi oluruz. Hani size komşu ülke var ya onun gibi bir gecede iflas edebiliriz. 19 trilyon ülke borç çok korkunç." dedi.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylarından Donald Trump'ı ağır şekilde eleştiren emekli dedektif Wooldridge, "Çok çirkin bir politika izliyor." dedi.

Trump'ın televizyonlar için çok iyi bir şovcu olduğunu belirten Wooldridge, "Ama lider birisi değil. Kötü bir mukayese gücü var. Sadece insanlara nasıl hakaret edilebileceğini çok iyi biliyor. İnsanları kutuplaştırıyor. Amerikalıların ne olduğuna dair kötü bir örnek. Biz ona çirkin Amerikalı diyoruz. Çenesi düşük, cüzdanı kabarık, büyük pozlar veriyor." diye konuştu.

Marco Rubio'nun konuşmasını dinlemeye gelenler arasında Demokrat Partili Bernie Sanders taraftarı olan Patrick Numan, "Gelme nedenim, muhafazakârların ne düşündüğünü merak etmem." dedi.

Donald Trump hakkında ağır sözler sarf eden Numan, "Trump hakkında ne düşündüklerimi Türk televizyon ya da radyolarına söyleyemem. Çok kötü birisi. Amerikalıları genelde temsil etmiyor. Utanç verici birisi. Umarım kaybeder. Yarın da önseçimi kaybeder umarım." dedi.

Numan, başkanlık yarışının Hillary Clinton ile Jeb Bush arasında geçeceğini tahmin ettiğini dile getirdi.

Marco Rubio New Hampshire'da seçmenleriyle buluştu

Marco Rubio New Hampshire'da seçmenleriyle buluştu

Marco Rubio New Hampshire'da seçmenleriyle buluştu

Marco Rubio New Hampshire'da seçmenleriyle buluştu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim