• BIST 9887.51
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Malatya'da iki yük treni çarpıştı

Malatya'da iki yük treni çarpıştı
Malatya’nın Battalgazi ilçesinde iki yük treninin kafa kafaya çarpıştığı kazada, 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Kaza, sabah saatlerinde ilçeye bağlı Kemerköprü Mahallesi'nde meydana geldi. Sivas yönünden gelen kağıt yüklü tren ile karşı yönden gelen boş yük treni, kafa kafaya çarpıştı. Kazada her iki trenin vagonları ray çıktı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, AFAD, kurtarma ve güvenlik güçleri sevk edildi.

 

3332142.jpg

Trenlerde görevli Sami Atalay, Yılmaz Güneş, İbrahim Halil Kaya ve ismi öğrenilemeyen bir kişi, sıkıştıkları lokomotiflerden AFAD ekipleri tarafından yaralı olarak kurtarıldı.

Mahmut Kaya'nın ise cansız bedenine ulaşıldı. Kurtarma ekipleri enkaz altında kayıp olarak aranan Mehmet Ulutaş'ın da cansız bedenine ulaştı.

Arama çalışmalarının sonlanmasının ardından bölgede enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

o4cqj6g6g0quzdacyal3cg.jpg

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ekipleri kazanın nedenini araştırırken, iş makineleri de raydan çıkarak devrilen vagonları kaldırmak için çalışma başlattı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Malatya Valisi Aydın Baruş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, olay yerine gelerek kaza ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kazadan dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Baruş, şu bilgileri verdi:

"Kazada kayıp olan personelimize ulaştık, maalesef 2 personelimiz hayatını kaybetti, 2 personelimiz yaralandı. Olayla ilgili olarak adli ve idari tahkikat başlatıldı. Yaralı personelimizin hastanede tedavileri devam ediyor, hayati tehlikeleri yok. 2 personelimizde ise herhangi bir yaralanma yok. Enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı. Demir yollarına ait 2 vinç çalışıyor, 2 vinç daha gelecek kara yolu tarafından. Onlarla birlikte hızlı bir enkaz kaldırma çalışması gerçekleştirilecek. Vefat eden personellerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Yaralı personelimize de geçmiş olsun diyorum, inşallah şifaya kavuşurlar yakın zamanda. İnşallah kayıp olan personelimizden de güzel haber alırız diye ümit ediyorum."

Vali Baruş, gazetecilerin "Kazanın sebebiyle ilgili bir soruşturma yapıldı mı?" sorusu üzerine ise "O konuda yetkililer gerekli açıklamaları yapacaklardır yeri geldiğinde, şuanda bir şey söyleyemeyiz. İncelemeler sonucunda belli olacak" ifadelerini kullandı.

Kazanın ardından Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hemen bölgeye gelerek kurtarma çalışmalarına destek verdiğini aktaran Belediye Başkanı Selahittin Gürkan, kendilerine ulaşan bilgilere göre kazaya karışan trenlerden birinin Elazığ'dan gelen normal sevkli tren, diğer trenin ise sevk izni bulunmadan Malatya'dan hareket ettiği iddia edilen tren olduğunu ifade etti.

Gürkan, tüm demir yolu ailesine başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Etiketler: , , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim