• BIST 10332.58
  • Altın 2453.016
  • Dolar 32.2206
  • Euro 34.7527
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Macaristan’da Ferencváros Belediyesi Kliniği’ne Tıbbi Ekipman Desteği

Macaristan’da Ferencváros Belediyesi Kliniği’ne Tıbbi Ekipman Desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bulunan IX. bölge Ferencvaros Belediyesi Kliniği'ne tıbbi...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bulunan IX. bölge Ferencvaros Belediyesi Kliniği'ne tıbbi cihaz desteğinde bulundu.

TİKA tarafından Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bulunan IX. bölge Ferencvaros Belediyesi Kliniği için temin edilen tıbbi teçhizat, kliniğin eğitim merkezinde düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene Macaristan İnsan Kaynakları Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Peter Csanyi, Ferencvaros Belediye Başkan Yardımcısı Miklos Zombory, Ferencvaros Kliniği Başhekimi Genel Müdürü Dr. Jozsef Kovacs'ın yanısıra Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, KKTC Budapeşte Temsilcisi Selda Çimen ile çok sayıda doktor, hemşire ve TİKA yetkilileri katıldı.

Ferencvaroş Belediye Başkan Yardımcısı Miklos Zombory, konuşmasında sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlerin her iki ülke için önemini vurgulayarak, TİKA'nın desteğinin yalnızca doktorlar ve uzmanlar için değil aynı zamanda bölgedeki her hasta için yararlı olacağını belirtti. Zombory, ayrıca Budapeşte IX. bölgede gerçekleştirdiği diğer projeleri için de TİKA'ya teşekkürlerini iletti.

Ferencvaros Kliniği Genel Müdürü Jozsef Kovacs ise, geçen yıl İstanbul'a bir ziyaret gerçekleştirme fırsatı bulduğunu, bu ziyaret neticesinde Türkiye'deki hastanelerde kullanılan teçhizatın Macaristan'da henüz kullanılmaya başlanmamış modern cihazlar olduğunu keşfettiğini belirterek, Türk sağlık sisteminin oldukça gelişmiş olduğunu söyledi. Kovacs, iki ülke arasında sağlık alanındaki işbirliğinin daha da büyümesi yönündeki temennisini dile getirdi. İstanbul'un zengin tarih ve modernliği başarılı bir şekilde birleştirmeyi başarabilmiş müstesna bir şehir olduğunu ifade eden Kovacs, 40 yıllık doktorluk mesleği boyunca daha önce hiç böyle bir yardım ile karşılaşmadığını vurguladı.

Budapeşte Büyükelçisi Fakılı da konuşmasında iki ülke arasındaki ilişkilerin stratejik işbirliği düzeyinde olduğunu vurgulayarak, Macar hükümetinin bu sene Stipendium Hungaricum çerçevesinde 150 Türk öğrenciye burs vermekte olduğunu ifade etti. TİKA'nın daha çok Afrika, Orta Asya ve Uzak Doğu gibi coğrafyalarda bulunan dünyanın yoksul ülkelerinde faaliyetlerini yürüttüğünü, Avrupa kıtasında ise tarihi eserlerin onarım ve restorasyonuna odaklandığını belirten Büyükelçi Fakılı, bu faaliyetleri ile TİKA'nın aynı zamanda yardım ve destek gören insanların ülkelerinde kalmalarına katkı sağlayarak uluslararası yasa dışı göçü de engellediğini dile getirdi.

Bütün misafirleri selamlayarak sözlerine başlayan TİKA Budapeşte Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Havva Pınar Özcan Küçükçavuş ise, Macaristan'da gerçekleştirdikleri projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ferencvaros Belediyesi Kliniği'ne verdikleri tıbbi teçhizat desteğinin Macaristan'da sağlık alanında gerçekleştirdikleri üçüncü proje olduğunu vurgulayan Küçükçavuş, bu alanda gerçekleştirecekleri bir sonraki projenin hazırlıklarının da başlamış olduğunu belirtti.

Macaristan İnsan Kaynakları Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Peter Csanyi, Macar hükümetinin sağlık alanında gerçekleştirmeyi planladığı reformlardan bahsederek, TİKA'nın sağladığı tıbbi ekipmanların hangi alanlarda kullanılacağı hakkında bilgi verdi. Müsteşar Yardımcısı Csanyi, konuşmasını Türkiye ve TİKA'ya teşekkür ederek noktaladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim