• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 20 °C

Lezzet tanıtımı iyi yapılmalı

Lezzet tanıtımı iyi yapılmalı
Türk yemeklerinin bilinirliği artırmak için Türkiye'nin çeşitli lezzetlerinin tanıtımı için uğraşıyorlar.

Anadolu Mutfağını Koruma, Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, Türkiye'nin gastronomi turizminden payını artırmasının mutfak kültürünün iyi anlatılmasına bağlı olduğunu söyledi.

Zengin Türk mutfağının yeterince tanınmadığını savunan Öztan, "Türkiye'nin gastronomi ülkesi olması gerektiğini düşünüyorum. Gastronomi, dünya turizminden yüzde 30 civarında pay alıyor. Birçok ülke bu alandan önemli gelir elde ediyor ancak ülkemiz bundan faydalanamıyor" dedi.

Öztan, Türkiye'de gastronomi turizminin henüz gelişmediğini dile getirdi.

Bu sektördeki en fazla payı yüzde 70'le ABD'nin aldığını hatırlatan Öztan, "Türkiye'nin, gastronomi turizmindeki payını artırması mutfak kültürümüzün iyi anlatılmasına bağlı. Eğer potansiyelimizi iyi değerlendirebilirsek ekonomiye de ciddi katkı sağlamış oluruz" diye konuştu.

Anadolu'daki herhangi bir kentin mutfak zenginliğinin birçok ülkeden fazla olduğunun altını çizen Öztan, Hollanda'nın 50 çeşit yemeğine karşılık sadece Gaziantep'in 450 farklı yemeği olduğunu anımsattı.

Türk mutfağını tanıtmak için kitap hazırladığını vurgulayan Öztan, "Şimdi de gelecek nesillere aktarmak amacıyla kebabın tarihi ve çeşitlerini bir eserde toplayacağım. Bu çalışmaların gastronomi turizmine katkı sağlayacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim