• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Laz Ziya: Tecavüz değil sadece öpmek istedim

Sarai Sierra cinayeti davasında, sanık Ziya Tasalı ifadesinde "Sarai Sierra'ya tecavüz etmedim" dedi.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya hakkında "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli cinsel saldırı" ve "kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlarından da 19 yıla kadar hapis cezası talep edilen tutuklu sanık Ziya Tasalı ve taraf avukatları katıldı. Sarai Sierra'nın annesi adına avukat Ceren Şarman duruşmaya katıldı ve vekaletname sundu.
 
"YARI ÇIPLAK GİYİNMİŞTİ SADECE ÖPMEK İSTEDİM"
 
Mahkeme Başkanı tutuklu sanık Ziya Tasalı'yı savunmasını almak için kürsüye çağırdı. Kimlik tespiti yapılan Tasalı, sabit bir ikametgahı olmadığını İstanbul'da sokaklarda kağıt toplayarak geçimini sağladığını ifade etti. Başkan Güngören sanık Tasalı'ya suçlamayı hatırlatarak Sierra'yı ilişkiye girmeyi reddettiği için öldürdüğü yönündeki iddia için ne diyeceğini sordu. Tasalı, "Ben suçu işlediğimi kabul ediyorum ama iddia edildiği şekilde işlemiş değilim. Surların dibinde oturuyordum, tiner çekmiştim kafam iyiydi. Saat 12.00 civarında maktule tren rayları üzerinde gezinirken gördüm. Neredeyse yanıma 1 metre kadar yaklaştı beni görmemişti. Üzerinde kısa bir atlet vardı, yani yarı çıplak gibiydi. Yanına yaklaşıp kendisini öpmek istedim. Ancak o durumu anlayınca iki kaşımın arasına elindeki telefonla vurdu. Onu ittim yere düştü. Düşünce kaldırmak istedim ama o bana elindeki taş parçasıyla tekrar vurdu" dedi.
 
"TAŞLA SURATIMA VURUNCA BEN DE ONA VURDUM"
 
Sierra'nın kendisine vurması üzerine onu bacaklarından tutup sürekli kaldığı surların dibine çekmeye çalıştığını ifade eden Tasalı, şunları söyledi:
 
"Çekerken onunla tartıştım. O benim dilimi bilmiyordu. Ben ona işaretle bana vurduğu yerleri gösterip, vurup suratımı kanattığını anlatmaya çalıştım. Ben maktulü bana vurmasın, diye bileklerinden tuttum ama o cinsel organıma tekme attı. Daha sonra ben pantolonumu çıkarmaya çalıştım. O sırada üzerimdeki kuru sıkı tabanca yere düştü. Ben yere düşen silahı almaya çalışırken kendi pantolonunu aşağı indirip çıkarmıştı. Ancak o arada yerden aldığı taşla yeniden suratıma vurdu. Onun bu son darbesi üzerine kendimi tamamen kaybettim.Y erde tesadüfen bulduğum taş parçasıyla maktule vurdum. Neresine vurduğumu hatırlamıyorum. Olay bundan ibarettir."
 
"TECAVÜZ ETMEDİM"
 
Mahkeme Başkanı Güngören sanık Tasalı'ya adli tıp raporlarında maktulün eşyalarında ve üzerinde sperm kalıntıları olduğu yönündeki raporu hatırlatması üzerine sanık Tasalı, "Ona ölmeden önce tecavüz etmiş değilim. Olay yerinde boşalmış olabilirim ve menim onun giysilerine bulaşmış olabilir. Ben sadece öpmek istedim ancak karşı koyup vurunca olay meydana geldi" yanıtını verdi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim