• BIST 95.632
  • Altın 242,975
  • Dolar 6,2687
  • Euro 7,3150
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Kurban etleri hemen dolaba konulmamalı

Kurban etleri hemen dolaba konulmamalı
Uzmanlar kurban etlerinin derin dondurucu veya buzdolabına konulmadan önce mutlaka dinlendirilmesi gerektiğini söylüyor.

Uzmanlar kurban etlerinin derin dondurucu veya buzdolabına konulmadan önce mutlaka dinlendirilmesi gerektiğini söylüyor.

Kurban Bayramının sona ermesi ile birlikte dağıtılan kurban etlerinin sağlıklı korunması adına uzmanlar, kurban etlerinin parçalar halinde temiz kaplara konarak güneş görmeyen bir yerde dinlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Veteriner Hekim Mehmet Erkan Doğan, kurbanlık hayvanın kesildikten sonra hemen buzdolabına yada buzluğa atmanın yanlış olduğunu ifade ederek "Kasın ete dönüşüm süreci önemlidir ve belli bir süre alır. Güneş görmeyen temiz bir yerde bir süre dinlendirilmeli daha sonra ön soğutma işlemi uygulanmalıdır. Taze soğutulmuş et daha sonra hızlı bir şekilde dondurulmalıdır. Dondurma koşulları, hızı önemlidir çünkü etin kalite niteliğini etkiler. Yavaş dondurulan etler çözünürken fiziksel yapısı bozulur, fiziksel yapısı bozulan etler fazla su kaybeder, buna bağlı olarak da besleyici değerini büyük ölçüde yitirirler. Ayrıca et mikroorganizmaların üremesi için müsait ortam içerir, yavaş dondurulan etlerde mikrobial bozulma çabuk şekillenir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim