• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Kılıçdaroğlu'ndan 'hesap soracağım' çıkışı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Bartın'da Belediye başkanları aday tanıtım toplantısında konuştu.
Kılıçdaroğlu Bartın Belediye başkan adayı Rıza Yalçınkaya'yı takdim etti ve gündeme dair açıklamalar yaptı.
 
Kılıçdaroğlu Bartın'da Belediye Başkan adayları tanıtım toplantısında konuştu. CHP'nin Bartın Belediye Başkan Adayı CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya oldu. Kılıçdaroğlu bu arada gündeme dair önemli mesajlar verdi.
 
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:
 
Bu millet herşeyi affeder kul hakkını affetmez. Kendisine söyledim, temiz bir adam olduğunu mu iddia ediyorsun, kul hakkı yemedim ben ey Kılıçdaroğlu mu diyorsun, çık o zaman kendi mal varlığını çocuklarınınkini, bakanların ve oğullarının mal varlıklarını açıkla dedim. Açıkladı mı? Duydu mu? İşine gelmiyor çünkü. Ha bire tutturmuş devletin içinde çete var paralel devlet varmış. Bu paralel devlet konusu doğru. Bir devlet var saydam çalışan, bir de başka bir devlet var kendisini yolsuzluğa kilitlemiş. Başbakan var bakanları var, kirli polisleri ve savcıları var. Paralel devlet bu. 76 milyon insan bu ülkede vergi veriyor. Çocuk doğduğu andan itibaren vergi veriyor. Hanımlar bulaşık yıkarsınız vergi ödersiniz. Çocuğunuza bez alırsınız vergi ödersiniz. Su içersiniz vergi ödersiniz. 76 milyon insan vergi veriyor ama o paraların nerelere harcandığını bir tek vatandaş bile bilmiyor. Böyle bir devlet mi olur?
 
76 MİLYON'U KARDEŞ YAPACAĞIM
 
Hatay il sınırlarında bir TIR'da silah var diye ihbar geldi savcıya. Savcının adı Cumhuriyet Savcısı. Hiçbir mesleğin önünde Cumhuriyet sözcüğü olmaz. Cumhuriyet Hakimi yoktur, tapu memuru yoktur, cumhuriyet milletvekili yoktur. Ama bir tek ünvan var ki önünde Cumhuriyet Savcısı yazar. Yani Cumhuriyeti koruyan savcıdır o. Ona ihbar geliyor, talimat veriyor yolunu kesin ve arayın. Engel çıkarıyorlar bunu arayamazsın diyorlar. Neden? Biz MİT'teniz, biz bu kamyonu Suriye'ye götüreceğiz, arayamazsınız. Hani bu ülkede hukukun üstünlüğü vardı? Hani savcının talimatları yerine gelirdi. Vali yazı yazıyor, emniyet müdürne ve jandarmaya, o TIR'ı kimse aramasın. TIR MİT'in kontrolündedir diyor. Türkiye'nin uluslar arası alanda meşruiyeti tartışmalı hale gelmiştir. Hiçbir devlet yasa dışı işlere bulaşmaz. Açıkça göz göre göre Suriye'nin içişlerine karışıyorlar. Birilerinin eline silah verip git kardeşini öldür diyorlar. Biz buna evet diyecek miyiz? Müslümanın Müslümanı öldürdüğü bir düzeni biz mi kuracağız? Biz mi aracısı olacağız? Nasıl bir anlayıştır bu? Türkiye CUmhuriyeti'nde yaşayan bütün yurttaşlarıma sesleniyorum, onun yaptığı gibi yüzde 50'yi zor tutuyorum falan da demiyorum, Allah izin verirse 76 milyonu kardeş yapacağım ben!
 
BU KADAR PARA GÖTÜRDÜNÜZ HALA DOYMADINIZ MI?
 
Yeter deyin artık. Hırsıza izin vermeyin. Yolsuzluğa izin vermeyin. Bu kadar parayı götürdünüz hala doymadınız mı ya? Yeter artık düşün bu milletin yakasından. Kolunda 70 bin dolarlık saat. Bu bakan... Niye o 70 bin dolarlık saat sana veriliyor da Bakkal Mehmet Efendi'ye verilmiyor? Bir şey var herhalde. Esnaf kardeşimin kendisine sorması lazım, bu 70 bin dolarlık saati bu Bakan'a niye veriyorlar. O yolsuzluk yapanın uçağına biniyorlar aile efradıyla beraber hep beraber Umre'ye gidiyorlar. Bu bölgenin inanç sahibi bütün yurttaşlarına sesleniyorum. Bu Umre helal bir umre midir? Böyle bir şey olabilir mi? Siyasete girdiğim gün milletvekili seçildim ilk yaptığım iş bana ait eşime ait çocuklarıma ait ne varsa mal bildirimi yayınladım. Benim malım mülküm budur dedim. Beş kuruşundan utanç duyacak bir malım yok ki. Alın terimle kazandım ben o malları. Keşke herkes zengin olsa. Ama tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyerek zenginliğe karşıdır. Alın teriyle çalışır zengin olur ben onun elinden öperim.
 
MİLLETLE DALGA GEÇME
 
Çıkmış diyor ki dünya bize komplo kurdu. Bir sürü lobiler söyleyip duruyor. Bunları bırak, bu milletle dalga geçme. Ortada komplo varsa sen yaptın. Cebini doldurdun, yedi sülalen zenginleşti. Çocukların mal mülk sahibi oldular. 7 tane gemi sahibi oldular. Ya artık biraz da bu milleti düşün. Milletin çocuğu işsiz bunları düşün. O neden söylüyorum hepimizin düşünmesi lazım. Bu ülkede kaşı çatık vatandaş görmek istemiyorum. Herkes güler yüzlü ve huzur içinde olmalı.
 
GÜÇLER AYRILIĞI İLKESİ ÇÖKTÜ
 
Öyle bir korkuyorlar ki.. .Mahkeme karar vermiş savcı talimat veriyor polis yerine getirmiyor. Anayasadaki güçler ayrılığı ilkesi çökmüştü. Bu çöktüyse bu ülkede bir sorun var demektir. Düşüneceğiz ve sandığa öyle gideceğiz.
 
700 BİN LİRALIK SAAT
 
Demin bir bakanın kolunda 70 bin dolarlık saat olduğunu söylemiştim. Şimdi arkadaşlarım uyardılar. Meğer 70 bin dolar değilmiş tam 700 bin liralık saatmiş.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim