• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Kayseri Barosu'ndan davet tepkisi

Kayseri Barosu'ndan davet tepkisi
Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, İncesu Adliyesi hizmet binasının açılış törenine davet edilmemelerine tepki gösterdi.

Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, İncesu Adliyesi hizmet binasının açılış törenine davet edilmemelerine tepki gösterdi. Konaç, "Adalet kavramı üzerinde kara bulutların dolaştığı, avukatların sistem dışına itilmeye çalışıldığı tartışmalarının zirvede olduğu bu günlerde... kararlılıkla diyaloğa açık baromuzun bu duyarsızlıkla, yok sayılmaya çalışıldığını ve rencide edildiğini söylemek görevimizdir." dedi.

Baro Başkanı Avukat Fevzi Konaç, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş tarafından pazar günü açılışı yapılan İncesu Adliyesi yeni hizmet binasının törenine Kayseri Barosu olarak davet edilmediklerini sosyal medya üzerinde duyurarak, tepki gösterdi. Konaç, "Adliyeler ve avukatlar" başlığı ile tepkisini dile getirdiği metinde şu ifadelere yer verdi; "İncesu Adliyesi tören ile hizmete girmiş...!! Adaletin tesis edilmesi anlamında, bu işin önemine binaen yapılan yeni adliyeler çok önemlidir... Adliyelerde; uzun yıllar eskimiş ve adeta virane görüntüsüne bürünmüş binalarda hizmet verilmeye gayret edilmiş, yetersiz imkanları ile adeta çile çekilen yerler haline gelmiştir... Çok güzel gelişmeler yaşanmakta ve bu durum biz avukatları son derece mutlu etmektedir... Onurlu bir hukuk hizmetinin verilebileceği bu güzel mekanların yapılmasına emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz...Ancak büyük bir üzüntü ile belirtmeliyim ki; hemen her günü bu binalarda, adaletin kurucu unsuru olarak görev yapmakla geçen Avukatlarımızın meslek örgütü Kayseri Barosu, küçük eksiklerin tamamlanması adına katkıda bulunulduğu halde, nezaketen bile bu açılışa davet edilmemiş ve haberimiz olmamıştır...!!

Hayatlarında bir kez bile yolu bu binalara düşmeyecek kişi ve kurumlar (Devlet Ricali hariç) kurdele keserken, bu binalardan hiç çıkmayan bizlerin oraya davet edilmesi gerekirdi diye sitem etmekten kendimi alamıyorum... A Protokol içinde yer almamız ve her şeyden önce Hakim-Savcı-Avukat üçlüsü içinde, işin doğası gereği orada olmamızdan daha doğal bir şeyin olmadığını düşünüyorum... bu tavır bilinçli bir tercih ise, binlerce Avukatımıza karşı üzücü bir tutumdur...!!"

"Adalet kavramı üzerinde kara bulutların dolaştığı, Avukatların sistem dışına itilmeye çalışıldığı tartışmalarının zirvede olduğu bu günlerde..." diyerek yazısına devam eden Konaç, "Kararlılıkla diyaloğa açık ve yapıcı bir tavır almakta ısrar eden Baromuzun bu duyarsızlıkla, yok sayılmaya çalışıldığını ve rencide edildiğini söylemek görevimizdir... Çok mu meraklıyız fotoğrafa girmeye... asla!! ama bu nezaketsiz tavrın gözümüzden kaçmadığını, gerektiği zaman bunun cevabını vereceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz...!!" ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim