• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Kamalak: “Gömleğin İlk Düğmesi Yanlış İliklenirse Hepsi Yanlış Olur”

Kamalak: “Gömleğin İlk Düğmesi Yanlış İliklenirse Hepsi Yanlış Olur”
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Gömleğinizin ilk düğmesini yanlış iliklerseniz ondan sonrası hep yanlış gider. Mevcut iktidar ne yazık...

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Gömleğinizin ilk düğmesini yanlış iliklerseniz ondan sonrası hep yanlış gider. Mevcut iktidar ne yazık ki hem dış politikada, hem iç siyasette gömleğinin ilk düğmesini yanlış ilikledi" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Bursa il kongresine katılmak için Ankara'dan Bursa'ya giderken İnegöl'de mola verdi. İl ve ilçe başkanları ve yöneticileri tarafından karşılan Kamalak, basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevapladı. Kamalak, "Gömleğinizin ilk düğmesini yanlış iliklerseniz ondan sonrası hep yanlış gider. Mevcut iktidar ne yazık ki hem dış politikada, hem iç siyasette gömleğinin ilk düğmesini yanlış ilikledi. Bütün dostlarımız düşman haline geldi, güneydoğuda öyle oldu. Bizim kimseyle alıp veremediğimiz bir şey yoktur. 13 sene önce Türkiye'nin durumu şu an ile mukayese edildiğinde daha iyi bir noktada mıydı, daha kötü bir noktada mıydı? Yanlış politika izlendi, dolayısıyla, Türkiye hem içeride, hem de dışarıda kan kaybetmeye başladı" diye konuştu.

Çözüm sürecinde dağdaki PKK'lıların şehre indiğini belirten Kamalak, "Şehirde KCK yapılanması diye bilinen unsurlar büyük ölçüde cezaevindeydi, serbest bırakıldı. Bir bütün olarak devletin ruhu çekildi oradan. Bu durum yöre halkının lehine olmadı. Hiç kimsenin lehine olmadı. Kanaatim odur ki PKK'nın da lehine olmadı. Yer altına o bombaların yerleştirilmiş olması patlayıcılarla yolların adeta mayın tarlası haline dönüştürülmüş olması bunların açık göstergesidir. Bundan 10 yıl önce güneydoğu mevcut durumundan daha iyiydi. Öbür taraftan 6-7 yıl önce Suriye, Irak, İran, Libya'yla ilişkilerimiz çok daha düzgündü. Bugün bunların hiçbiriyle kardeşane münasebetler içinde değiliz. Hatta ilişkilerimiz düşman ilişkisine dönüşmüş vaziyette. Eğer milli görüş çerçevesinde hareket edilmiş olsaydı bugün Rusya, Irak, Libya, Mısır, İran'la bir problemimiz olmazdı. Çare ise şüphesiz milli görüştür" diye konuştu.

Kamalak: “Gömleğin İlk Düğmesi Yanlış İliklenirse Hepsi Yanlış Olur”

Kamalak: “Gömleğin İlk Düğmesi Yanlış İliklenirse Hepsi Yanlış Olur”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim