• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Jimnastik Hocasının Dikkati, Downlu Abdülkadir’in Hayatını Değiştirdi

Jimnastik Hocasının Dikkati, Downlu Abdülkadir’in Hayatını Değiştirdi
Elazığ'da jimnastik hocası Yurdagül Özer'in dikkati sayesinde spora başlayan 29 yaşındaki Down sendromlu Abdülkadir Ateş, 2 yıl üst üste artistik jimnastik...

Elazığ'da jimnastik hocası Yurdagül Özer'in dikkati sayesinde spora başlayan 29 yaşındaki Down sendromlu Abdülkadir Ateş, 2 yıl üst üste artistik jimnastik dalında Türkiye birincisi olarak altın madalya kazandı. Ateş, milli takıma da davet edildi.

Elazığ'da 5 çocuklu ailenin en büyüğü olan 29 yaşındaki Abdülkadir Ateş'in hayatı, 2 yıl önce Down sendromlu çocukların gittiği vakıflara gidip, burada jimnastik hocası Yurdagül Özer'le karşılaşmasıyla değişti. Vakıfta Ateş'in, jimnastiğe olan ilgisini gören hocası Özer, bu alanda spor seçmelerine girmesini sağladı. Ateş, daha sonra elde ettiği başarıların ardından Özer'in gayretleri sonucu Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonun düzenlediği 2014 Mersin ve 2015 İzmir Artistik Jimnastik dalındaki yarışmalara katıldı. Her iki yarışmada da Türkiye birincisi olan Ateş, altın madalya kazandı. Başarıları sonucu Ateş, Down Sendromlular Jimnastik Milli Takımı'na davet edildi.

"HERKES ONU "ŞAMPİYON TARIK" OLARAK BİLİYOR"

Ateş ailesinin en küçüğü olan Abdülkadir'in ismini ise herkes Tarık olarak biliyor. Down sendromlu olduğu için Abdülkadir isminde zorlandığını gören ailesi, oğullarına göbek adı olarak Tarık ismini koyduklarını ve üstü üste aldığı şampiyonluklar nedeniyle de herkesin onu, "Şampiyon Tarık" olarak tanıdığını belirtti.

"TÜRKİYE'Yİ DÜNYADA TEMSİL ETMEK İSTİYORUM"

Antrenmanlarına devam eden Ateş, çok fazla konuşamamasına rağmen, hocalarının dedikleri her şeyi rahatlıkla anlıyor ve uyguluyor. Türkiye'de iki kez birinci geldiğinden dolayı mutlu olduğunu söyleyen Ateş, Elazığ ve Türkiye'yi Dünya'da temsil ederek madalya kazanmak istediğini de dile getirdi.

"FARKLI BİR ENERJİSİ VAR"

Abdülkadir'in özellikleri anlatan Jimnastik Hocası Yurdagül Özer, "Spor anlamında bir eleme yapmak istedik ve yaklaşık 10 tane çocukları toplayarak seçme yapacaktık. Tarık geldi ve ilk işim Tarık'ı görmek oldu. Bütün çocuklar takla atıyordu ama Tarık'ta farklı bir enerjinin olduğunu fark ettim. Her verdiğinizi alıyor ve müthiş bir potansiyeli vardı. O yüzden bu çocuğun kaçırılmayacağını düşünerek hareket ettik" dedi.

Tarık'la 2 yıldır antrenman yaptıklarını aktaran Özer, şu ifadelerde bulundu:

"Çok profesyonel anlamda olmasa da sürekli antrenman yapıyoruz. Elimizde çok iyi bir salonumuz yok, imkanlar ölçüsünde çalışmaya çalışıyoruz. Şuana kadar çok iyide dereceler çıkardık. Tarık 2'kez Türkiye birinciliği elde etti, bizi hiçbir şekilde yarı yolda bırakmadı. Her dediğimiz yaptı. Bizde onunla sürekli ilgilendik."

Tarık'la çalışmaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden Özer, şunları kaydetti:

"Tarık'ta gerçekten çok güzel bir enerji var. İnşallah 8 ay sonra tamamen aletli bir salonumuz olacak. O zaman biz uluslararası yarışmalara bile gidebileceğimizi düşünüyoruz. Çünkü Türkiye'de böyle bir derece çıkaran çocuk, yeterli imkanlara sahip olduğunda daha ileriye gidebilecektir."

MİLLİ TAKIMA DAVET EDİLDİ

Down sendromlu çocukların eğitilebilir düzeyde olan çocuklar olduğunu ve onları zihinsel engelli olarak görmediklerini belirten Elazığ Hazar Özel Sporcular Kulübü Başkanı Fethi Ahmet Balin ise, şunları söyledi:

"Down sendromlu çocuklar kaynaştırma eğitimiyle normal eğitim alabilecek düzeyde olan çocuklardır. Birde algı ve yetenek olayı var. Bizim Tarık olarak hitap ettiğimiz Abdülkadir'de hem algı, yetenek var, hem de verdiğini alabilen yapı var. Yani performans sporcusu diyebileceğimiz biri. Bizim 2 tanede kız çocuğuz var ve onlardan biri de Türkiye şampiyonu oldu. Ama Tarık onlar göre nispeten daha iyi. Tarık milli takımada davet edildi. Şuanda milli takıma gitmememizin sebebi yeterli bir salonumuzun olmayışıdır. Çünkü oradaki milli takıma katılan çocuklarla aynı seviyede yarışabilmesi için burada ki salonunda yeterli olabilmesi gerekiyor, O yüzden katılamadık. Milli Takım daveti halen geçerli. çünkü yeteneği oradaki antrenör arkadaşlarımızda gördüler."

Jimnastik Hocasının Dikkati, Downlu Abdülkadir’in Hayatını Değiştirdi

Jimnastik Hocasının Dikkati, Downlu Abdülkadir’in Hayatını Değiştirdi

Jimnastik Hocasının Dikkati, Downlu Abdülkadir’in Hayatını Değiştirdi

Jimnastik Hocasının Dikkati, Downlu Abdülkadir’in Hayatını Değiştirdi

Jimnastik Hocasının Dikkati, Downlu Abdülkadir’in Hayatını Değiştirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim