• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

"İttihadiye” davasına devam edilecek

"İttihadiye” davasına devam edilecek
Mısır'da “İttihadiye Olayları” olarak bilinen davada yargılanan, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi dışındaki bütün sanıklar Polis Akademisi’ne getirildi.

Mısır kamuoyunda “İttihadiye Olayları” olarak bilinen davada yargılanan, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi dışındaki bütün sanıkların, duruşmanın görüleceği başkent Kahire’deki Polis Akademisi’ne getirildiği bildirildi.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, duruşma için getirilenler arasında, "Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreter Muhammed el-Biltaci, HAP Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan, Cumhurbaşkanlığı Divan Başkan Yardımcısı Esad eş-Şeyha, Cumhurbaşkanlığı Ofis Müdürü Ahmed Abdulati, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik Danışmanı Eymen Abdurrauf Hudhud, Eş-Şarkıyye İdari İşler Müfettiş Yardımcısı Ala Hamza, Hazimun Hareketi Kurucusu Cemal Sabir " bulunuyor.

Öte yandan mahkeme dışında güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkarıldığı belirtildi.

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, "İttihadiye Olayları" olarak bilinen dava kapsamındaki duruşması tanıkların dinlenmesi için bugüne ertelenmişti.

Muhammed Mursi, kamuoyunda "İttihadiyye Olayları" olarak bilinen "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik etmek" suçlamasıyla hakkında açılan dava kapsamında 4 Kasım'da ilk kez hakim karşısına çıkmış, duruşma 8 Ocak'a ertelenmişti. Mursi ve 14 sanık hakkında açılan davanın 8 Ocak'ta yapılan ikinci duruşmasında, "kötü hava koşulları" nedeniyleMursi'nin tutuklu bulunduğu İskenderiye'deki Burcu'l-Arab Hapishanesi'nden başkent Kahire'ye getirilemediği ve duruşmanın 1 Şubat'a ertelendiği duyurulmuştu. Mahkeme, 1 Şubat'ta, "Radyo ve Televizyon Kurumu'ndan bir heyetin, savcılığın suç delili olarak sunduğu CD'leri inceleyip, tarihinin, kaynağının ve değişikliğe uğrayıp uğramadığının kontrol edilmesi için" duruşmayı 4 Şubat'a ertelemişti.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim