• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C

İTİRAFÇIDAN USLU VE BARANSU'YA SUÇ DUYURUSU

İTİRAFÇIDAN USLU VE BARANSU'YA SUÇ DUYURUSU
PKK'nın eski itirafçısı olarak bilinen Abdulkadir Aygan, bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabının şifresinin kırılarak ele geçirildiği iddiasıyla Gazeteci Mehmet Baransu ve Emre Uslu hakkında suç duyurusunda bulundu

Avukatı aracılığıyla Bursa Cumhuriyet Savcılığına başvuran Aygan, kişisel görüşmelerinin, gazeteciler Baransu ve Uslu tarafından hesaplarında yayınlandığını ileri sürdü.

Terör örgütü PKK'nın eski itirafçılarından Abdulkadir Aygan, bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabının şifresinin kırılarak, kişisel görüşmelerinin gazeteciler Mehmet Baransu ve Emre Uslu tarafından hesaplarında paylaşıldığı iddiasıyla avukatı aracılığıyla Bursa Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Aygan'ın avukatı Saygun Çelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aygan'ın uzun yıllar PKK adına çalıştığını ancak daha sonra pişmanlık duyarak itirafçı olduğunu bildirdi.

Çelebi, onun 1990-2000 yıllarında JİTEM personeli alarak görev yaptığını ve emekliye ayrıldıktan sonra İsveç'e yerleştiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Müvekkilimin 'Abdulkadir Aygan' adlı Twitter hesabı, ocak 2014 başlarında şifresi ele geçirilmek suretiyle başka şahıslar tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Müvekkilimin gazeteci Sevilay Yükselir ve diğer şahıslarla yaptığı özel görüşmeleri, internet ortamında Mehmet Baransu ile Emre Uslu'nun profilleri üzerinden yayınlanmıştır. Müvekkilim durumdan haberdar olmuş ve hesabını derhal kapatmıştır. Müvekkilimin ihtarı üzerine de her iki şüpheli, paylaşımlarını durdurmuştur. Müvekkilimin sosyal paylaşım sitesindeki konuşmalarını yayınlayanlar ve Twitter hesabını ele geçirenler hakkında Savcılığa, 'Twitter hesabının şifresini kırarak kişisel görüşmelerini yayınlama' ve 'hakaret' suçlarından suç duyurusunda bulunduk."

Çelebi, yazışma dökümleri ve tarafların beyanlarını da delil olarak suç duyurusuyla Savcılığa sunduklarını sözlerine ekledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim