• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

İstanbul'da onarım çilesi başladı, trafik felç oldu!

İstanbul'da onarım çilesi başladı, trafik felç oldu!
İstanbul trafik yönünden yaklaşık 2 ay zor bir süreç geçirecek. 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprülerinde bakım ve onarım çalışmaları başladı. Çalışmaların ilk gününde trafik felç oldu.

İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde başlayan bakım-onarım çalışmaları nedeniyle trafik felç oldu.

İstanbul'un en önemli ulaşım yollarından olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde onarım çalışmaları dün gece itibariyle başladı.

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'ndeki asfaltlama çalışmaları nedeniyle 4 şerit trafiğe bu gece kapatıldı. Köprüde sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun trafik oluştu.

52 gün sürmesi planlanan çalışmalar kapsamında ilk aşamada köprünün Avrupa-Asya istikameti yönündeki 4 şeridi kapatılarak, trafik akışı  Asya-Avrupa istikametinde 2 şerit gidiş, 2 şerit geliş olarak sağlanıyor.

Avrupa-Asya istikametindeki çalışmaların tamamlanmasının ardından köprünün Asya-Avrupa istikameti yönündeki 4 şeridi kapatılarak çalışmalar devam edecek.

YOĞUNLUK SÜRÜYOR

İki köprüde başlayan onarım çalışmaları İstanbul trafiğini felç etti. Sabah saatlerinde yüzde 50'yi aşan trafik yoğunluğu yaşandı.

Anadolu'dan Avrupa'ya geçişlerde trafik yoğunluğu sürüyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde trafik yoğunluğu Çamlıca girişinden başlıyor.

Aynı istikamette Avrasya Tüneli'nde de yoğunluk sürüyor. Kartal civarından başlayan trafik Tünel girişine kadar devam yoğun bir şekilde devam ediyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişindeki trafik yoğunluğu ise Ümraniye Kavşağı'ndan başlıyor. Yoğun bir trafik gözlenirken, her iki köprüde de sürücülerin işaret ve işaretçilere dikkat etmesi gerekiyor.

ANADOLU'YA GEÇİŞ: FSM YOĞUN, 15 TEMMUZ VE AVRASYA AKICI

FSM'deki yoğunluk Avrupa'dan Anadolu'ya geçişlerde de sürüyor. Alibeyköy Kavşağı'ndan başlayan yoğun trafik köprü geçişine kadar sürüyor. Diğer yandan hem 15 Temmuz Şehitler Köprüsü hem de Avrasya Tüneli'nde Anadolu'ya geçişler sakin ve akıcı bir şekilde devam ediyor.

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR DA YOĞUN

Kadıköy sahil yolundaki ise Bostancı-Göztepe arasında trafik yoğunluğu var.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü arasındaki sahil yolunda da köprü yoğunluğu hakim.

KÖPRÜ ÇALIŞMASI NE ZAMAN BİTECEK?

Yapılan açıklamada, "Çalışmalara 27 Haziran 2019 tarihinde başlanarak 17 Ağustos 2019'da bitirilmesi planlanmaktadır" ifadelerine yer verildi. 50 gün sürecek bakım ve onarım çalışmaları kapsamında her iki köprüde bazı şeritler kapatıldı.

İstanbul'da iki yakayı birleştiren ilk köprü olma özelliğini taşıyan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ise çalışmaların devam ettiğini belirten İstanbul Valiliği, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ana halat semer bölgesi geçiş takviyesi ve FSM Köprüsü ankrajlarının su drenajı onarım işinin sürdürüldüğünü ve çalışmaların bitimine kadar trafikte yaşanacak olan herhangi bir aksilik için anlayış beklediğini ifade etti.

 

Yapılacak çalışmalar kapsamında 1988 yılında yapımı tamamlanan ve toplamda bin 510 metre uzunluğa sahip Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde Avrupa-Asya istikametindeki 4 şerit ulaşıma kapatılarak, gidiş ve gelişler 2'şer şeritten devam edecek. Köprüde bulunan mevcut asfalt kaldırılacak, çelik tabliye yüzeyi kumlanarak derzlerin onarımı gerçekleştirilecek. 17 Ağustos'ta tamamlanacak olan çalışmalar öncesinde FSM Köprüsü'nde görevli polis ekipleri ve Karayolları ekipleri trafiğin rahat sağlanması için gerekli tüm tedbirleri almaya başladı. Saat 22.00 itibariyle Asya'dan Avrupa'ya olan istikameti iki şeride indiren ekipler Avrupa'dan Asya'ya olan istikamette de 4 şeridi kapatarak onarım çalışmalarına başlayacak.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Çalışmalara ilişkin İstanbul Valiliği tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 27 Haziran-17 Ağustos arasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve FSM'de kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları yapılacak. Bazı şeritler trafiğe kapatılacak. Sürücülerimizden anlayış bekliyor, alternatif yolların kullanılmasını istirham ediyoruz" denildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim