• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

IŞİD Şam'a yaklaştı

IŞİD Şam'a yaklaştı
Terör örgütü IŞİD, Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki Yarmuk mülteci kampına girdi. IŞİD'in, Filistinlilerin yaşadığı kampın büyük bölümünde kontrolü ele geçirdiği belirtilirken, saldırıya El Nusra'nın yardım ettiği öne sürüldü.

Terör örgütü IŞİD, Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki Yarmuk mülteci kampına girdi. IŞİD'in, Filistinlilerin yaşadığı kampın büyük bölümünde kontrolü ele geçirdiği belirtilirken, saldırıya El Nusra'nın yardım ettiği öne sürüldü.

Irak'ta, IŞİD'den kurtarılan bölgelere yenileri eklendi...Rus Özel Kuvvetleri ise IŞİD teröristlerinin Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'ndeki bir hücre evini havaya uçurdu.

Suriye'de, terör örgütü IŞİD tehlikesi genişliyor...

Örgüt, Şam yakınlarındaki Yarmuk mülteci kampına girdi; Filistinlilerin yaşadığı kampın büyük bölümü ele geçirdi.

IŞİD'in kampa El nusra'nın yardımı ile girdiği de öne sürüldü.

Filistinli milisler ile teröristler arasındaki çatışmalar devam ederken, olay IŞİD'in Şam'a en yakın noktada gerçekleştirdiği saldırı olarak kayıtlara geçti.

Kısa süre önce İdlib kentini ele geçiren El Nusra ise, yayınladığı ses kaydında halkın şeriat kuralları altında yaşamaktan memnun olduğunu iddia etti.

IŞİD’in 2012 yılının Kasım ayından bu yana elinde esir tuttuğu İngiliz gazeteci John Cantlie de, örgütün yeni yayınladığı bir videoda, Batı’nın IŞİD’le müzakere yapmak zorunda kalacağını ileri sürdü.

Irak'ta da IŞİD ile mücadele devam ediyor...

Güvenlik güçlerinin operasyonlarında, Enbar'ın Bucelib, Tavi ve Zankura bölgeleri IŞİD'den kurtarıldı, 37 terörist öldürüldü.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'te Peşmerge Bakanı Seyit Kadir başkanlığındaki heyeti ağırladı.

Görüşmede, Bölgesel Yönetim yetkilileri Fransa’dan IŞİD ile mücadelede Peşmerge güçlerine daha fazla destek vermesini istedi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ise, İran ve bölgedeki ülkeleri, Irak'ta mezhep savaşına karşı uyardı.

Bu arada, Mısır ordusu, Sina'da IŞİD'e katılan Ensar Beytil Makdis Örgütü'ne operasyon düzenledi.

Çatışmalarda 20 kişinin öldüğü kaydedildi....

Diğer yandan, Suriye'ye geçmeye çalışan 2'si kadın, 4'ü çocuk 9 İngiltere vatandaşı Hatay'ın Reyhanlı ilçesi'de yakalandı. Yabancılar Şubesi'ne teslim edilen ingilizlerin sınır dışı edilmesi bekleniyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim