• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

İnceoğlu için ihraç istendi

İnceoğlu için ihraç istendi
CHP, Balıkesir Edremit Belediye Başkan adayı Selman Arslan'ı kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti...

Edremit Akçay eski Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, okunan sela ile ilgili ifadelerindeki saygısızlık nedeniyle kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak oy birliğiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Daha önce disiplin kuruluna sevk edildiği açıklanan CHP Edremit Belediye Başkan adayı Selman Arslan için ise düzeltme yapılarak, disipline sevk edilen kişinin İnceoğlu olduğu ifade edildi. 

Mahmut Acaröz'ün haberine göre, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, geçen cuma günü Akçay'da gerçekleşen seçim bürosu açılışı sırasında yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı. Okunan sela ile ilgili saygısız konuşmalarından dolayı Akçay eski Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu'nu kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak oy birliğiyle disiplin kuruluna sevk ettiklerini bildirdi.

İl Başkanı Sarı yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; " 08 Mart 2019 Cuma günü Akçay'da gerçekleşen, partimizin ve İl Başkanlığımızın tasvip etmediği, kesinlikle onaylamadığı olayın akibeti hakkında bilgilendirmeyi borç biliriz. Milletvekillerimiz okunan Sela sebebi ile konuşmasını tamamlayarak gerekli hassasiyeti göstermiştir. Fakat partimiz ile hiçbir ilgisi ve alakalı olmayan bir şahıs görünen o ki provakasyon amaçlı olarak başkanımıza bir takım söylemlerde bulunmuştur. Başkanımızın dün basın açıklamasında belirttiği gibi okunan sela sebebi ile konuşmayı anlayamayan fakat kendisine bir destek söyleminde bulunduğunu düşündüğü şahsa cevap vermiştir. Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir'de bizler asla böyle bir söylemi kabul etmeyiz. Edremit Belediye Başkan adayımız Selman Hasan Aslan'ın kullanılan sözleri hiç anlamadığı iştirak etmediği ve katılmadığını başkan adayımız ertesi gün yaptığı basın açıklamasında da bunu kesin bir dille ifade etmiştir. Millet ittifakı adayımız Aslan'ın ülkemize ve Bayrağımıza olan bağlılığını onu tanıyan herkes çok iyi bilir. Bu şahıs hakkında da emniyet güçleri gerekli işlemleri yapmıştır. Bizlerde bu provokasyonun takipçisi olacağız, konu hakkında gelişmelerinde kamuoyu ile paylaşacağız. Maalesef Cahit İnceoğlu adlı partilimizin okunan sela ile ilgili ifadelerinde ki saygısızlığı, anlamsızlığı, partiliye ve partimize yakışmayan tavırları da üzüntü ile tespit etmiş bulunmaktayız. Kendisinin ifadelerini kesinlikle kabul etmiyor ve esefle kınıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanlığı olarak kendisini kesin ihraç talebi ile tedbirli olarak disiplin kuruluna vermeye oy birliği ile karar vermiş bulunmaktayız. İnceoğlu bundan böyle Partimiz ile ilgili hiçbir etkinliğe ve organizasyona katılamayacaktır, partimiz adına hiçbir yerde açıklama yapamayacaktır. Kendisinin bu ifadelerini partimiz ile ilişkilendirmemenizi rica ederiz.Kamuoyuna duyurulur."

SELMAN ARSLAN İÇİN DÜZELTME YAPILDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK sonrası basın açıklamasında bulundu. Öztrak yaptığı basın açıklamasında, "Edremit Belediye Başkan adayı önemli bir hata yaptı. Bu nedenle kendisi kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi" dedi.

Ancak bu açıklamanın ardından CHP'den bir düzeltme geldi. Disipline sevk edilen kişinin Edremit Belediye Başkan adayı Selman Arslan değil, eski Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu olduğu açıklandı. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim