• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

İletişim Fakültesi öğrencileri: Basına sansür karşısında susmadık, susmayacağız

İletişim Fakültesi öğrencileri: Basına sansür karşısında susmadık, susmayacağız
Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, "Metin Göktepe'nin katledilmesinin ardından 20 yıl geçti. Bu 20 yılda basın üzerindeki baskı ve...

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, "Metin Göktepe'nin katledilmesinin ardından 20 yıl geçti. Bu 20 yılda basın üzerindeki baskı ve sansür ise hala devam ediyor. Bizler yarının gazetecisi genç iletişimciler olarak, susmadık, susmayacağız." dedi.

Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe'nin gözaltında iken öldürülmesinin ardından 20 yıl geçti. Kocaeli İletişim Fakültesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci, Göktepe'nin ölüm yıl dönümü sebebiyle fakülte önünde açıklama yaptı. Grup adına açıklama yapan Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrenci Hasret Gültekin Kozan, Metin Göktepe'nin ölümünün üzerinden 20 yıl geçtiğini hatırlattı. Kozan, "Geçen 20 yıla rağmen gazeteciler üzerindeki baskı ve sansür ise artarak devam ediyor." dedi.

Kozan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin 2015 yılının basın raporuna değinerek, şöyle devam etti: "Rapora göre, aralarında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın da bulunduğu 30 gazeteci cezaevinde. Basındaki işsizlik oranı Türkiye ortalamasının 3 katına çıktı. 2015 yılında 500'e yakın gazeteci işsiz kaldı. 70 gazeteci ise saldırıya uğradı. 200'ün üzerinde haber sitesine erişim engellendi. Suruç ve Ankara katliamları ve MİT TIR'ı soruşturması başta olmak üzere toplumsal olaylara yayın yasağı kondu."

Üniversite öğrencisi, yaptıkları açıklamanın amacının Metin Göktepe'yi anmak, sesini kesmeye ve yıldırılmak istenen gerçeğin haberciliğini yapan gazetecilerin susmayacağını belirtmek olduğunu dile getirdi. Hasret Gültekin Kazan, açıklamasını şöyle tamamladı: "Bugünlerde haberleri yüzünden gözaltına alınan, tehdit edilen, tutuklanan gazetecilere destek olmaktır. Bizler de, yarının gazetecisi genç iletişimciler olarak, susmadığımız ve susmayacağımızı bir kez daha haykırıyoruz."

Grup, "Özgür basın susturulamaz" diye zaman zaman slogan attı. "İnadına hepimiz Metin'iz" ve "Bu yürek susmayacak" dövizleri açtı.

Polisin güvenlik önlemi aldığı açıklamada grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim