• BIST 10045.74
  • Altın 2399.392
  • Dolar 32.3782
  • Euro 34.7103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

Iğdır 1946 Demokratlar Derneği Asimder’i ziyaret etti

Iğdır 1946 Demokratlar Derneği Asimder’i ziyaret etti
Iğdır 1946 Demokratlar Derneği Başkanı Soner Aktaş ve dernek yöneticileri, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel...

Iğdır 1946 Demokratlar Derneği Başkanı Soner Aktaş ve dernek yöneticileri, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Merkezini ziyaret etti.

Iğdır 1946 Demokratlar Derneği Başkanı Soner Aktaş ve dernek yöneticilerini karşılayan Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, "Asimder Genel Merkezi olarak şehrimizdeki sivil toplum kuruluşlarını zaman zaman ziyaret ederek hem tanışma hem de toplumsal konularda ortak platformlarda birlikte hareket etmek için bilgi vermekteyiz. 1946 Demokratlar Derneğini yeni kurmanızdan dolayı sizleri tebrik eder başarılar dileriz. Kurulma amacınızın dışında da bölgemizde Ermeni çetelerin 1915 ile 1918 yıllarında yapmış oldukları katliamlarla ilgi faaliyetlerimize destek olmanızı isteriz. Sonuç da bu katliamlar sadece Asimder'lilere yapılmamıştır. Tüm Türkiye ve bölge insanını ilgilendiren meseledir. Şehrimizde Ermeni çetelerinin yaptığı katliamlardan etkilenmeyen bir aile yoktur. Onun için sizlerinde bu şehrin yaşayanı olarak hem bu konulara hem de Ermenistan'da faaliyet gösteren Metsamor Nükleer santralinin vermiş olduğu zarar konusunda da desteğinizi bekleriz. Derneğinizin kurulmasından hemen sonra ilk ziyaret ettiğiniz dernek olmaktan da ayrıca onur verdiniz" dedi.

Asimder gibi uluslararası arenada milli bir konuda mücadele veren bir teşkilatla birlikte yol arkadaşlığı yapmaktan şeref duyacaklarını belirten 1946 Demokratlar Derneği Başkanı Soner Aktaş ise, "Derneğimiz yeni kurulması nedeniyle şehrimizde kurulmuş olan köklü ve tecrübeli teşkilatları ziyaret ederek faaliyetlerimize başlamak istedik. Asimder gibi tecrübeli yöneticileri bünyesinde barındıran bir teşkilattan başlamak bizim içinde bir tecrübe olacağı kanısındayız. Derneğimiz 1946 yılında çoklu parti sistemine geçen ve genç bir cumhuriyet olan Türkiye'de yaşananları anlatmak ve o dönemler yapılmak istenmişte bazı dış güçler ve içeride destekledikleri gizli iş ortaklarının yapılmasına engel oldukları yarım kalan güçlü Türkiye hayalini gerçekleştirmek ve tam bağımsız huzurlu bir Türkiye hayalini gerçekleştirmek için çalışmalar ve programlar yapmaktır. Bunun yanı sıra bölgemizde ceryan eden geçmişte 1915 ve 1918 yıllarında Ermeni çetelerin yaptığı katliamlar ve Ermenistan'daki Metsamor Nükleer Santrali ile ilgili çalışmalara da destek vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

Iğdır 1946 Demokratlar Derneği Asimder’i ziyaret etti

Iğdır 1946 Demokratlar Derneği Asimder’i ziyaret etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim