• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

İç Anadolu’da Yağışlar Çiftçinin Yüzünü Güldürdü

İç Anadolu’da Yağışlar Çiftçinin Yüzünü Güldürdü
Ankara Ziraat Odaları Koordinasyon ve Haymana Ziraat Odası Başkanı Halil İbrahim Balıkçı, son zamanlarda yaşanan yağışların çiftçinin yüzünü güldürdüğünü...

Ankara Ziraat Odaları Koordinasyon ve Haymana Ziraat Odası Başkanı Halil İbrahim Balıkçı, son zamanlarda yaşanan yağışların çiftçinin yüzünü güldürdüğünü belirtti.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Balıkçı, yağışların bu şekilde gitmesi durumunda, buğdayda ve bir çok tahıl ürününde rekolte artışı olacağını kaydetti.

Son günlerde ki yağışların ekili arazilere olumlu şekilde yansıdığını dile getiren Balıkçı, "Aralık ayından itibaren kar yağışı ve şu son zamanlarda yaşanan yağışlar, bizleri mutlu etmiştir. Bu yıl Polatlı ve Haymana başta olmak üzere, İç Anadolu bölgesi geçtiğimiz yıllara göre oldukça bol yağış aldı. Bu durumda ekili arazilere oldukça iyi bir şekilde yansıdı" dedi.

"BUĞDAYDA TARİHİ REKOR BEKLENTİMİZ VAR"

Bu sene buğday rekoltesinin Türkiye'nin ihtiyacı üzerinde olacağını ifade eden Balıkçı, "Allah'ın izniyle şuanda dediğimiz gibi bu yağışlar böyle giderse, hem çiftçimizin mutluluğu kat kat artacak, hem de ülkemizde son günlerde kulak fısıldamalarıyla spekülasyon haline getirilen ithal buğday söylemleri tamamen ortadan kalkacaktır. Türkiye'de 2013 yılında 22 milyon ton buğday üretildi. 2014 yılında bu sayı 19 milyon ton yani bir 3 milyon ton düşüş yaşadı. 2015 yılında ise 22,5 milyon ton düzeye yakın bir buğday üretimi oldu. Bu sene eğer ki üretimde tahmin ettiğimiz beklentiler gerçekleşirse, son yılların ürün rekorunu kırmış olacağız. İç ve dış pazarda rekabet etme şansımızı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

"PAS HASTALIĞI İLE MÜCADELE DE ÇİFTÇİYİ BİLGİLENDİRİYORUZ"

Buğdayda görülen pas ve küllenme ile ilgili çiftçiyi bilgilendirdiklerini ve çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Balıkçı, şunları kaydetti:

"Bizim ekiplerimiz ve Haymana İlçe Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri buğday ekili alanlarda pas ve küllenme hastalığına karşı arazi çalışmalarına başlamış durumda, bizler çiftçimize haftada 3 defa ürün kontrolünü yapmasını tavsiye ediyoruz. Bunu biz ve ya çiftçimiz gördüğü zaman, bu hastalığın önüne geçmesi adına hem İlçe tarıma hemde İl tarım müdürlüğüne başvurmalıdırlar. Bu konuda bütün çiftçilerimizin duyarlı olmasını ve ilaçlama çalışmasına başlamalarını istiyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim