• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Hep birlikte bugün Nilüfer Çayı’nın kıyısındayız ve kokudan nefes almakta zorluk çekiyoruz. Canlı yaşamıyor, çok kirli.

Hep birlikte bugün Nilüfer Çayı’nın kıyısındayız ve kokudan nefes almakta zorluk çekiyoruz. Canlı yaşamıyor, çok kirli.
Bursa'nın geleceğini planlayanlara önerimiz, rant bölgelerine yönelmeyin sadece. Bu kentin güzelliklerinin yok edilmemesi için de bir şeyler yapın

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, 55 köyü etkileyen 103 kilometre uzunluğundaki Nilüfer Çayı'nın kirliliğinden köylülerin nefes almakta zorluk çektiğini belirterek, “Atıklarını geçtiği 55 köye taşıyan Nilüfer Çayı yaşam kaynağı olacağına insanların kabusu olmuş durumda” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu, CHP İlçe Başkanı Gönül Avil ile birlikte Bursa Nilüfer’deki İnkaya Köyü’nü ziyaret etti. Kayışoğlu, beraberindeki İnkaya Köyü Muhtarı Osman Turhan ve Dernek Başkanı İdris Yıldız ile Nilüfer Çayı'nda inceleme yaptı. Ziyaret sonrası açıklama yapan Kayışoğlu, İnkayalıların Nilüfer Çayı’nın kirliliği dolayısıyla yaz aylarında kokudan evlerinde oturamadığını belirterek, “Atıklarını geçtiği 55 köye taşıyan Nilüfer Çayı yaşam kaynağı olacağına insanların kabusu olmuş durumda, İnkayalılar dertli” dedi.

“NEFES ALMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUZ”

Muhtar Osman Turan, "'Hiç akmasın bizim için daha iyi. Hiç olmazsa kokusu olmaz” diye yakındı.  Dernek Başkanı İdris Yıldız ise “Hep birlikte bugün Nilüfer Çayı’nın kıyısındayız ve kokudan nefes almakta zorluk çekiyoruz. Canlı yaşamıyor, çok kirli. Bursalılar yediklerine içtiklerine dikkat etsinler’ uyarısında bulundu.

“PARA PEŞİNDE KOŞACAKLARINA GÜZELLİKLERİ KORUSUNLAR”

Bursa’nın 55 köyünden geçen Nilüfer Çayı’nın kirli akma sebebinin sanayi ve kanalizasyon atıkları olduğunu söyleyen Kayışoğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Nilüfer geçtiği yerlere hayat verecekken kâbus gibi çöker olmuş. Su kaynaklarının hızla tükendiği günümüzde böyle büyük bir zenginliğin maliyetten kaçmak isteyen fırsatçı sanayicilere kurban edilmesi üzücü olmaktan çok endişe vericidir. Bursa'nın geleceğini planlayanlara önerimiz, rant bölgelerine yönelmeyin sadece. Bu kentin güzelliklerinin yok edilmemesi için de bir şeyler yapın. Rant merkezi haline gelen Balat'ın içinde kalan cezaevini daha fazla rant için Kestel'in Soğuksu köyüne hem de merasına taşımak isteyenler, paranın peşinden bu kadar koşacaklarına bulundukları şehre ayrıcalık katacak Nilüfer Çayı gibi doğal güzellikleri korumak için de aynı duyarlılığı bir zahmet göstersinler artık.” 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim