• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

Hayat Kurtaran Şoföre Ödül

Hayat Kurtaran Şoföre Ödül
Otobüse binerken kalp krizi geçiren genç kızı hastaneye götürmek için kahramanca mücadele eden Özel Halk Otobüsü şoförü Murat Evin'e, "ayın kaptan...

Otobüse binerken kalp krizi geçiren genç kızı hastaneye götürmek için kahramanca mücadele eden Özel Halk Otobüsü şoförü Murat Evin'e, "ayın kaptan şoförü" ödülü verildi. Ödülünü alan Evin, "O gün çok zor bir gündü ama her şeyden önce ben yerdeki kardeşimi kurtarmaya çalışıyordum. Aklımdaki tek şey oydu" dedi.

3 ayda bir Kaptanlar Kulübü tarafından düzenlenen "Ayın Kaptan Şoförü" ödülleri sahiplerini buldu. Törende ödül alan kaptanlardan biri de geçtiğimiz aylarda otobüsüne binen ve aniden fenalaşan genç kızı, müşterileri indirerek hastaneye yetiştiren kahraman şoför Murat Evin oldu.

İstanbul şehiriçi Özel Halk Otobüsü'nde şoförlük yapan Murat Evin, geçtiğimiz ay akşam seferini yaptığı sırada otobüsüne genç bir kız bindi. Akbil bastığı sırada fenalaşan ve yere yığılan genç kıza, ilk müdahaleyi yapan kaptan Evin, daha sonra müşterilerinden aşağıya inmelerini rica ederek hastanenin yolunu tutmuştu. Sıkışık trafikte canı pahasına ilerleyen, bazı anlarda ise ters şeritte giden ve genç kızı zamanında hastaneye yetiştiren kaptan Murat Evin, herkesin takdirini kazanmıştı.

Gösterdiği kahramanca davranışın ardından hem meslektaşlarının hem de halkın takdirini kazanan Murat Evin'e bir ödül de Kaptanlar Kulübü tarafından geldi. "Ayın Kaptan Şoförü" seçilen Murat Evin, ödülünü Kaptanlar Kulübü Başkanı ve federasyon başkanlarının elinden aldı.

"O GÜN ÇOK ZOR BİR GÜNDÜ"

Aldığı ödülün kendisini mutlu ettiğini ifade eden Murat Evin, "Bugün çok güzel bir gündü. Bugün eğitimlerimiz, yöneticilerimizin bize verdiği bilgiler, seminer ve dersler sayesinde buradayız. O gün çok zor bir gündü ama her şeyden önce ben yerdeki kardeşimi kurtarmaya çalışıyordum. Aklımdaki tek şey oydu. Başka yapılabilecek alternatif yoktu zaten. Çok güzel bir duygu. Böyle programlar devam etmeli çünkü bir nebzede olsa motivasyon ve moral açısından bize yüksek bir derecede etkisi oluyor. Kaptanlar kulübüne buradan çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yeni İstanbul Halk Otobüsleri Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Beşir ise psikoteknik eğitimlerinin çok üst düzeyde ve normlara uygun bir şekilde verildiğini belirterek, "Kardeşimizde araç içerisinde ki ilk yardım müdahalesini yaptıktan sonra hastaneye yetiştirmesi tamamen kendisine aitti. Bu üstün cesaretinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. ayın kaptan şoförü seçildi" şeklinde konuştu.

Hayat Kurtaran Şoföre Ödül

Hayat Kurtaran Şoföre Ödül

Hayat Kurtaran Şoföre Ödül

Hayat Kurtaran Şoföre Ödül

Hayat Kurtaran Şoföre Ödül

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim