• BIST 10102.88
  • Altın 2397.363
  • Dolar 32.377
  • Euro 34.6839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

Hamas'tan 5 saatlik ateşkes!

Hamas'tan 5 saatlik ateşkes!
Hamas, Birleşmiş Milletler'in (BM) "5 saatlik ateşkes" önerisini kabul ettiğini duyurdu.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zehra, yaptığı yazılı açıklamada, Filistinli  direniş gruplarının, BM'nin Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için  sabahtan itibaren 5 saat ateşkes ilan edilmesi talebini kabul ettiğini ifade  etti. 
 
İsrail ordusu, BM'nin talebine cevap olarak 10.00-15.00 saatlerinde  saldırıları askıya alma kararı aldıklarını duyurmuştu. 
 
ÖLÜ SAYISI 226'YA ULAŞTI
 
Gazze'de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin Hükümeti Sağlık  Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail  askerlerinin Gazze'nin El-Atatra bölgesinde düzenlediği saldırıda 1 Filistinlinin  yaşamını yitirdiğini kaydetti. 
 
İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik  saldırısında sabah namazına gidenleri hedef aldığına dikkati çeken Kudra,  "Saldırıda yaşlı bir Filistinli öldü, 3 kişi yaralandı" dedi. 
 
Kudra ayrıca, dün Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlenen  saldırılarda yaralanan yaşlı bir Filistinli kadının da hayatını kaybettiğini dile  getirdi. Kudra, son saldırılarla İsrail'in Gazze'ye operasyon başlattığı 7  Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 226'ya,  yaralananların ise bin 673'e çıktığını bildirdi. 
 
Batı Şeria'da 22 Filistinli yaralandı
 
Batı Şeria'nın bazı bölgelerinde İsrail askerleri ve Filistinliler  arasında çıkan arbedede, 22 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. 
 
Filistin Kızılayı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Gazze'de  yaşanan olayları protesto etmek isteyen Filistinliler ile İsrail askerleri  arasında Ramallah-Kudüs sınırında yer alan Kalandiya kontrol noktasında arbede  yaşandı. İsrail askerlerinin gerçek mermi ile göz yaşartıcı gaz kullandığı  olayda, Filistinliler taş ve molotofkokteyli ile karşılık verdi. Çatışmada  onlarca Filistinli gazdan etkilenirken, vücuduna kurşun isabet ederek yaralanan 2  Filistinli hastaneye kaldırıldı. 
 
Öte yandan, Ramallah'ın kuzeyindeki El-Celzon Mülteci Kampı'nda  Gazze'deki olayları kınamak için toplanan bir grup Filistinli gençle İsrail  askerleri arasında arbede yaşandı. Filistinli gençler, Yahudi yerleşim  birimlerinin yakınlarında araç lastiği yakarken, İsrail askerlerinin gerçek  kurşunla müdahalesi sonucu 3 Filistinli yaralandı. 
 
Ayrıca El-Halil kentinin çeşitli bölgelerinde çıkan çatışmalarda, 4  Filistinli gerçek, 12 Filistinli ise plastik mermi ile yaralandı. Beytüllahim de  ise 3 Filistinli plastik mermiyle yaralandı. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim