• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

Güreşte bugün iki finalistimiz var

Güreşte bugün iki finalistimiz var
Letonya'nın başkenti Riga'da üç gündür devam eden Avrupa Serbest ve Kadınlar Güreş Şampiyonası'nda Türk güreşçiler bu akşam iki final maçına çıkacak.

Letonya'nın başkenti Riga'da üç gündür devam eden Avrupa Serbest ve Kadınlar Güreş Şampiyonası'nda Türk güreşçiler bu akşam iki final maçına çıkacak.

Riga Arena'da yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası Serbest Stil Erkekler 74 kiloda mücadele eden Soner Demirtaş çıktığı tüm maçları kazanarak bugün finale adını yazdıran ilk isim oldu. Demirtaş şampiyonanın ilk turunda Rusya'dan Zaur Makiev ile mücadele etti. Rakibi karşısında oldukça etkili ve rahat bir mücadele sergileyen Demirtaş ilk devresini 4-0 önde kapattığı mücadeleyi 7-0 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

Soner Demirtaş'ın çeyrek finaldeki rakibi bu kez Ermenistan'dan Grigor Grigoryan oldu. Rakibi karşısında ilk devreyi 4-1 önde kapatan Demirtaş ikinci yarıda ard arda aldığı puanlarla mücadeleyi 5 dakika 39'uncu saniyede 12-1 teknik üstünlükle kazanarak yarı finale yükseldi.

Demirtaş yarı finalde de hızını kesmedi ve karşısına çıkan Polonyalı rakibi Andrzej Piotr Sokalski'yi de hiç zorlanmadan 10-0 teknik üstünlükle yenerek finale yükseldi.

Soner Demirtaş finalde Azerbaycan'dan Jabrayil Hasanov ile karşı karşıya gelecek. Azeri güreşçi finale gelene kadar Gürcistan, Ukrayna ve Bulgar rakiplerini yendi.

KADINLARDA YASEMİN ADAR FİNALDE

Bugün finale yükselen bir diğer güreşçi ise kadınlar 75 kiloda mücadele eden Yasemin Adar oldu.

Adar; ilk turda Estonyalı Epp Mae ile mücadele etti. Karşılaşmanın ilk devresini 8-1 önde kapatan Adar mücadelenin 4.33'üncü dakikasında rakibini tuşla yenerek çeyrek finale yükseldi.

Yasemin Adar, çeyrek finalde Ukrayna'dan Alla Cherkavova ile mücadele etti. Karşılaşmanın ilk yarısını 8-4 yenik kapatan Adar, ikinci devrede iyi bir dönüş yaptı ve peş peşe aldığı puanlarla bir anda 14-12 öne geçti. Etkili güreşini sürdüren Yasemin Adar, mücadelede 14-12 öndeyken rakibini 5.28'inci dakikada tuşla yenerek yarı finale çıkma hakkı kazandı.

Yarı finalde Polonyalı Daria Urszula Osocka karşısında da rahat bir maç çıkaran Yasemin Adar, mücadelenin 4.50'inci dakikasında rakibini 10-0 teknik üstünlükle yenerek adını finale yazdırdı.

Yasemin Adar finalde Rus Alena Starodubtseva önünde altın madalya arayacak. Rus güreşçi ilk turu bay geçtikten sonra önce Makedon sonra da Belarus rakiplerini yenerek finale yükseldi.

Cihan

Güreşte bugün iki finalistimiz var

Güreşte bugün iki finalistimiz var

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim