• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Gül: Tankla, topla mani olamıyoruz

Birleşmiş Milletler toplantıları için ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye-Suriye sınırındaki El Kaide bağlantılı radikal gruplardan duyulan kaygıyı dile getirerek "Tankla, topla sınırda beklediğimiz halde teröristin girmesine mani olamıyoruz" dedi.

-Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul toplantıları için New York'a giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Evi'nde gazetecilerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye-Suriye sınırındaki radikal gruplar nedeniyle duyduğu kaygıyı "Tankla, topla sınırı beklediğimiz halde teröristin bile girmesine mani olamıyoruz" sözleriyle anlattı.
 
Gül, şöyle konuştu: “Olaylar nedeniyle yepyeni yapılar ortaya çıktı. Bizim için bu büyük bir güvenlik tehdididir. Türkiye’den gidenler olabilir. Devletin bilgisi içinde gidemez. Tankla, topla sınırı beklediğimiz halde teröristin bile girmesine mani olamıyoruz. Ben de bu konuda ikaz edilmesi gereken herkesi ikaz ettim ‘Aman dikkatli olalım’ diye."
 
'İSTER İSTEMEZ GÖRECEKSİNİZ'
 
Suriye'nin kuzeyindeki PYD oluşumunu da değerlendiren Gül, "Yakınınızda bir oluşum varsa ister istemez göreceksiniz" diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Gül, PYD lideri Salih Müslim'in özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili son açıklamalarını eleştirdi.
 
Abdullah Gül, “Bizim başka ülkelerde yaşayan Kürtlere bir alerjimiz yok. Ama bu ayrı bir şey, terör bağlantısı içinde olanlar ayrı bir şey. Orada da Suriye Kürtleri de hepsi bir çatı altında değil. Biz herkesle ilgilenmek, herkesin doğru iş yapmasını sağlamak için görüşler, temaslar olması gereken şeylerdir" dedi.
 
'İLKELLİĞİN GÖSTERGESİ'
 
Cumhurbaşkanı Gül, İslam dünyasında yaşanan mezhep çatışmaları konusunda da değerlendirmelerde bulundu.
 
Sünni ya da Şii diye zalimliğe izin verilmesini eleştiren Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "İslam dünyasındaki sorun, liderlikle ilgili. Avrupa’nın Ortaçağ’da yaşadığını İslam dünyası şimdi yaşıyor. Sünni olacak diktatör olsun, Sünni’dir zalim olacak. Ya da bir Şii her türlü gaddarlığı yapacak, sadece Şiilik adına onu tutacaksın. Bunlar ilkelliğin göstergesi.”
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim