• BIST 9908.63
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Gezi çadırlarını yakanlar görevde

Gezi Parkı'nda göstericilerin çadırlarını yaktıkları için 45 günlüğüne zorunlu izne çıkarılan dört zabıtanın görevlerine geri döndüğü öğrenildi.
Gezi eylemlerinin ilk gününde eylemcilerin çadırları, yapılan şafak baskınından sonra sivil gaz maskeli kişilerce yakılmıştı. Kamuoyundan çadırların yakılmasıyla ilgili büyük tepkiler gelmiş ve yakanların ortaya çıkarılması gerektiği vurgulanmıştı. Çadır yangınları dünya basınında da geniş yer bulmuştu. 
 
 
‘YANLARINA BIRAKILMAZ’
Bülent Onur Şahin'in Taraf'taki haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 20 Haziran tarihinde, “Başbakanımızın da ifade ettiği gibi burada yanlış yapan, bir mağduriyet oluşturmuş olan kişiler üzerine ‘rücu edilecek, bunlar yanlarına bırakılmayacak’ dendi. İşte bu bağlamda çalışmalar sırasında ve oradaki eylemcilere müdahalenin maalesef haddi aşan, belki biraz da farklı değerlendireceğimiz bir boyuta geldiği de hep ifade edilmektedir. (...) Bizim bu konuyla ilgili zabıta görevlilerimizden yedi arkadaşımızın bu işe fiili olarak katıldığı zabıtayla ilgili teftiş kurulu müfettişlerinin raporunda ortaya çıkmakta. Dört zabıta memuru bu rapor sonucunda açığa alındı, üçü de taşeron üzerinden aldığımız zabıta görevlisi.
 
Bunların da iş akitlerinin feshine gidildi. Yargı süreçleri devam edecektir, onun getireceği sonuçlara göre diğer işlemleri yargı değerlendirecektir” demişti.
 
Gezi Parkı’nda çadırları yakma olayına karışıp açığa alındığı belirtilen; zabıta amiri A.R.T., zabıta ekipler amiri M.S., zabıta komiseri H.A., zabıta memuru S.A. 45 günlük zorunlu iznin ardından aynı görevlerine geri döndü.
 
Öte yandan eski bakanlardan Abdülkadir Aksu’nun oğlu Murat Aksu’ya ait firmaya bağlı taşeron görevliler M.Y., O.Ç. ve H.A.’nın iş akitleri feshedilmişti. Bu kişilerin ise önümüzdeki hafta İBB’nin alt müdürlüklerinde yeni görevlerine başlayacakları bildirildi.
 
BELEDİYE: SORUŞTURMALARI SÜRÜYOR
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ise zabıta personelinin yeniden işbaşına dönmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle, "İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen yazıda; adı geçen Zabıta memurlarının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137. ve 138. maddeleri uyarınca görevlerinden uzaklaştırıldıkları belirtilmiştir. 
 
Bu karar söz konusu zabıta personeline tebliğ edilmiş ve görevden uzaklaştırılmaları sağlanmıştır. 
 
Araştırma ve ön incelemeyi sürdüren Mülkiye Başmüfettişliği'nden daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yeni bir yazı gönderilmiş ve ilgili zabıta personeli ile ilgili görevden uzaklaştırma tedbirinin kaldırıldığı ifade edilmiştir. 
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yaptığı işlem Başmüfettişlik kararlarının ilgililerine tebliğ edilmesinden ibarettir... 
 
Söz konusu zabıta personeli hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca yürütülen idari ve disiplin soruşturmaları ise devam etmektedir."
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim