• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Futbol tarihinin en başarısız hakemi

Futbol tarihinin en başarısız hakemi
Spor yazarları Galatasaray-Beşiktaş maçını değerlendirdi Kaynak Yeniçağ: Spor yazarları Galatasaray-Beşiktaş maçını değerlendirdi

Galatasaray’ın Beşiktaş’ı 2-0 yendiği derbi mücadelesinde özellikle hakem Bülent Yıldırım’ın yönetimi tepki çekti.

 

hakem-1-001.jpg

 

Spor yazarlarının değerlendirmelerinde Şenol Güneş’in tercihleri de ön plandaydı.Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray'ın Türk Telekom Stadı'nda Beşiktaş'ı 2-0 yendiği karşılaşmayı spor yazarları yorumladı. Yazarlar, maçın hakemi Bülent Yıldırım’ın yönetimine tepki gösterirken, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in kadro ve oyun tercihine dikkat çekti.

 

hakem-5.jpg

 

 

Spor yazarlarının derbi yorumlarından öne çıkanlar şöyle:Lemi Çelik (Sözcü): Şampiyonluğu belirleyecek olan bir müsabakaya hakem Bülent Yıldırım'ın verilmesi son derece düşündürücüydü. Kariyer olarak gelmiş olduğu seviyeye baktığımız zaman Türk futbol tarihinin en başarısız hakemi. Bülent Yıldırım'ın böyle bir müsabakada ne işi var? Böyle bir ligde şampiyonluğu belirleyecek bir müsabakada yüz kiloya ulaşmış Yıldırım'ı göndermek bana göre maçı katletmek demekti, öyle de oldu.

 

hakem-6.jpg

 

 

Bahadır Çokişler (Sözcü): Onyekuru birçok pozisyonu harcadı. Beşiktaş ise Ljajic ile Muslera'yı zorladı. Ancak maçın hatta liderliğin kaderini taçlar belirledi. Fernando'nun golünde de Beşiktaşlı oyuncuların dalgınlığı G.Saray'ı adeta lider yaptı. Şenol Güneş'in milli takıma, Beşiktaş'ı şampiyon yapıp gitme hayali de suya düştü! 

 

hakem-4.jpg

 

Mehmet Demirkol (Fanatik): Şenol Güneş’i, bu normalde yapmayacağı seçime iten sebep neydi diye düşünmek lazım. Muhtemelen son haftalarda skoru aldığı ama oyunu alamadığı maçların etkisiyle bu kararı verdi. Ancak ilk yarının sonunda Galatasaray’ın kusursuz bir şekilde geliştirdiği akının sonunda yeni bir plan üretemedi. Galatasaray sakin kalarak, kendi standardını bile bulmadan rahatlıkla kazandı hem maçı hem oyunu.

 

hakem-3-001.jpg

 

Ali Ece (Fanatik): Beşiktaş oyuncularının çoğu geri koşmak yerine itiraz edince Onyekuru boş kaleye attı. Hakemlerin kararı yanlış olsa bile Beşiktaş forması giyenler önce geri koşup sonra itiraz etseler daha doğrusunu yaparlardı! İkinci golde de Beşiktaş savunmasının neden yeteri kadar uyanık olmadığını anlamak zor. Adriano sol beke girene kadar sol açık beke gelmeliydi!

 

hakem-1.jpg

 

 

Cem Dizdar (Fanatik): Galatasaray’ın ilk yirmi dakikadaki agresif tarzını baskılayıp durumu dengeye getirmiş olsalar da taç atışına itiraz ederken golü yediler. Ve ikincisi de taç atışından geldi. Peki mesele nedir? Futbol kurallarının bilinmemesi ve olayın ciddiye alınmaması!

hakem-2.jpg

 

Deniz Çoban (Fanatik): Galatasaray’ın ilk golünden önce verilen taç kararı hatalıydı. Maçın devamında da gösterdiği kartlarda standardı yakalayamayan Bülent Yıldırım, kariyerine yakışmayan performans sergiledi.

bulent-4.jpg

Arif Kızılyalın (Cumhuriyet): Stresin, itişin, kakışın, kaosun, bolca da itirazın ön plana çıktığı bir derbi izledik. Daha çok isteyen, günün koşullarını da avantaja çeviren ve en önemlisi bu tip finallere alışkın olan taraf Galatasaray, kazanıp şampiyonluk yarışında direksiyona otururken Beşiktaş zirveden uzaklaştı...

hakem-2-001.jpg

 

Erman Özgür (Fanatik): Beşiktaş soyunma odasından oyuncu değişikliği ile değil diziliş değişikliği ile döndü. Daha çok topa hakim olmaya başlamasına rağmen oyuncu değişikliği esnasında amatör bir takım gibi atılan taçta herkes birbirine bakarken Diagne ilk gol de olduğu gibi çabuk davranıp Fernando’ya 2. golü attırdı. Galatasaray oyun olarak olmasa da skoru kolayca aldı.

 

bulent-3.jpg

İbrahim Yıldız (Habertürk): Alınan 3 puan şampiyonluk adına büyük avantaj. Liderlik koltuğuna oturan Sarı-Kırmızılılar bu koltuğu kolay kolay bırakmaz. Şampiyonluğu şimdiden kutlayabilirler… Başakşehir maçında turu atacakları kesin…

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim