• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 25 °C

Fıs Snowboard Dünya Kupası Erciyes’te Yapılacak

Fıs Snowboard Dünya Kupası Erciyes’te Yapılacak
Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen FIS Snowboard Dünya Kupası'nın final ayağı Türkiye Kayak Federasyonu, Büyükşehir Belediyesi...

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen FIS Snowboard Dünya Kupası'nın final ayağı Türkiye Kayak Federasyonu, Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş.'nin desteğiyle Erciyes Dağı'nda yapılacak.

Yarışma öncesi Erciyes Dağı'nda basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Cıngı, FIS Yarış Direktörü Peter Krogoll, Olimpiyat Şampiyonu Patricisa Kummer katıldı.

ÇELİK: "EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Açılış konuşması yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Böyle bir organizasyonun Kayseri'ye alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda görev alan komitedeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şehirlerin bir takım ekonomik değerleri vardır. Bazı şehirlerin endüstri, bazı şehirler tarımsal anlamda çok değerlidir. Yine yeraltı zenginlikleri olan şehirlerimiz vardır. Bazı şehirlerin de tarihi ve kültürel özellikleri vardır. Burada Erciyes Dağımız var. Biz bu dağı çok önemsedik. 6 bin yıllık bir medeniyetten bahsediyoruz. Olaya bütüncül anlayışla yaklaştık ve Erciyes'e anonim şirket kurduk. Tek elden yönetilmesini düşündük. Böyle bir organizasyonda tek muhatap olması büyük önem arz ediyor. Böyle organizasyonları önemsiyoruz. Bu önemden dolayı bundan sonra da Erciyes'e yaptığımız yatırımlara devam edeceğiz. Bundan sonraki hedefimiz Erciyes'imizi uluslararası arenada tanıtmak olacak" diye konuştu.

YARAR: "ÜLKENİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI VERECEKTİR"

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ise, "Böyle bir organizasyon sadece federasyonun başarabileceği organizasyon değil. Yerel partnerlerimizin ne kadar çok önemli olduğunu ifade etmek istiyoruz. Burada güzel bir faaliyet yapacağız. Türkiye dünyanın önde olacak kayak ülkesi olmaya adaydır. Yerel yönetimin desteği ile ne duruma geldiğini görmek çok önemli. Uluslararası sporcuları buraya getirmek çok önemli. O sporcuları buraya getirmek ülkenin tanıtımına çok büyük katkı verecektir. Bu vizyona katkıda bulunduğu için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yarar ayrıca, "Dünya kupamızın başarılı geçmesini temenni ediyorum. Yarışmada Türk sporcumuz da olacak. Bu ilk olacak. Böyle çalışmaya devam edersek birkaç yıl için önde giden sporcuların Türkiye'den gittiğini görebileceğiz" ifadelerini kullandı.

KUMMER: "TESİSLEŞMEDEN ÇOK ETKİLENDİM"

Olimpiyat Şampiyonu Patricisa Kummer de, "Burada olmaktan çok mutluyum. İnşallah yarış güzel geçer. Bizi buraya getirenler ve organizasyon eden kurumlara teşekkür ediyorum. Buraya ilk defa geldim. Tesisleşmeden çok etkilendim. Birkaç gün için bu dağı keşfetme imkanı bulacağım" dedi.

FIS Yarış Direktörü Peter Krogoll, "Defalarca Türkiye'ye geldim. Geçen sene İstanbul'da dünya kupası gerçekleştirdik. Bu yıl FIS'in en değerli organizasyonların birini burada gerçekleştireceğiz. Bu çok önemli. Bu açıdan tüm organizasyon ekibine teşekkür ediyorum. Çok güzel yarışma parkuru hazırlandı. Dünyanın en güzel yarışları olacağından eminim" diye konuştu.

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Cıngı ise, "Cumartesi günü şehrimizi ilgilendiren güzel bir gün yaşayacağız. Ciddi bir gün yaşayacağız ve Erciyes'imizi en güzel şekilde temsil edeceğiz. Erciyes'te ilk günden bu yana çok sayıda ulusal organizasyon yaptık. Cumartesi günü de tarihinin ilk dünya kupası organizasyonunu yapacağız. Dünyanın gözü Erciyes'te olacak. Kayak severler Erciyes'i takip edecek. Yarışmalar Kayak Federasyonu tarafından altyapısı olan şehirlere veriyor. Bu bizim açısından kalite olarak tescil edildiği manasına geliyor. Çok profesyonel pistlere sahibiz. Bu açıdan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Fıs Snowboard Dünya Kupası Erciyes’te Yapılacak

Fıs Snowboard Dünya Kupası Erciyes’te Yapılacak

Fıs Snowboard Dünya Kupası Erciyes’te Yapılacak

Fıs Snowboard Dünya Kupası Erciyes’te Yapılacak

Fıs Snowboard Dünya Kupası Erciyes’te Yapılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim