• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Feyzioğlu: 11 Ocak da Dünya Çalışamayan Gazeteciler Günü olarak kutlanmalı

Feyzioğlu: 11 Ocak da Dünya Çalışamayan Gazeteciler Günü olarak kutlanmalı
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, 11 Ocak'ta Dünya Çalışamayan Gazeteciler Günü'nün kutlanmasını önerdi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, 11 Ocak'ta Dünya Çalışamayan Gazeteciler Günü'nün kutlanmasını önerdi. İşten çıkartıldığı ya da zindana atıldığı için çalışamayan gazeteciler günü kutlanırsa daha anlamlı bir gün olacağını belirten Feyzioğlu, "Çünkü çalışan gazetecilerin özgürce çalışma imkanı bugün maalesef yok." dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, ATO Congresium'da düzenlenen 10. Ankara Kitap Fuarı'nda "Çıkış Yolu" isimli kitabını imzaladı. Feyzioğlu, imza öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Anayasanın değiştirilmesi lazım denilerek "hadi değiştirelim" demenin olmayacağını belirten Feyzioğlu, "Amaç nedir? Varacağımız yer nedir? Özgürleşmek, demokratikleşmek refah.. Bunlar mı? Yoksa sadece parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçmek mi? Başkanlık sistemi, parlamenter sistem, önce anayasayı niçin değiştirmek istediğimizde anlaştıktan sonra konuşacağımız maddelerden biri olmalıdır. Türkiye'yi ifade özgürlüğüne kavuşturmadan gazeteleri, gazetecileri, vatandaşları, üniversite öğrencilerini, düşüncelerini özgürce ifade eder hale getirmeden hangi tartışma ortamında hangi sağlıklı sonuca varacağız." diye konuştu.

ETKİSİZ BİR MUHALEFET VARSA DÜNYANIN NERESİNDE OLURSA OLSUN İKTİDAR KENDİNİ EN AZ 100 YIL KALACAK SANIR

Türkiye'nin 3 yıl açılım süreci yaşadığını kaydeden Feyzioğlu, şöyle konuştu: "Bu süreçte açılımın yanlış parametreler üzerine gittiğini ya da doğrusunun nasıl olabileceğini söyleyebildik mi? Ya da PKK'nın bu sırada silahlandığını bilenler kendilerini özgür basın aracılığıyla milyonlara duyurabildi mi? Duyuramadığı için bugün siyasi iktidar diyor ki "kandırıldık." Siyasi iktidarlarda farklı düşüncelerden ancak özgürlük ve demokrasi varsa yararlanabilirler. Bu siyasi iktidar kendini farklı farklı düşüncelerden uyarılardan mahrum bırakmasın. Ama bunun için dönüyorum muhalefete bakıyorum böyle etkisiz bir muhalefet varsa dünyanın neresinde olursa olsun iktidar kendini en az 100 yıl kalacak sanır. İktidarları da bu hale getiren "ben asla iktidar olmak istemiyorum" diyen beceriksiz, kifayetsiz, sadece kendi koltuğunu korumaya odaklanmış muhalefetlerdir."

'Başkanlık sistemi son zamanlarda çok tartışılıyor, neler söylersiniz?" sorusuna Feyzioğlu, şu cevabı verdi: "Önce Türkiye'yi özgürleştirecek ortamı sağlayalım, ondan sonra oturalım hangi rejim diye konuşalım. 200 yıllık parlamenter gelenekten geliyoruz. Bu gelenekten vazgeçmemizin sebebi şu anki cumhurbaşkanına uymaması mı, yoksa hakikaten Türkiye'nin ihtiyacı var mı? Bunu tartışmadan biz başkanlık sistemi, yarı başkanlık sistemi, parlamenter sistem ne kadar anlamsız bir tartışma bu. Dolayısıyla ben niçin anayasayı değiştirmemiz gerekir sorusunu cevaplamadan ve Türkiye'yi anayasayı değiştirmeden özgürleştirecek adımları atmadan anayasa tartışmasına girilmesini çok anlamlı bulmuyorum. Zaten bir yere de varmadı daha önce."

11 Ocak'ta Dünya Çalışamayan Gazeteciler Günü'nün kutlanmasını önerdiğini vurgulayan Feyzioğlu, "İşten çıkartıldığı ya da zindana atıldığı için çalışamayan gazeteciler günü kutlanırsa sanıyorum bizim için daha anlamlı bir gün olacak. Çünkü çalışan gazetecilerin özgürce çalışma imkanı bugün maalesef yok." dedi.

Feyzioğlu, açıklamasının ardından Çıkış Yolu isimli kitabını imzaladı. Öte yandan kitap fuarında MHP 24. Dönem İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan da "Bölünmeye Çeyrek Kala" isimli kitabını imzaladı.

Feyzioğlu: 11 Ocak da Dünya Çalışamayan Gazeteciler Günü olarak kutlanmalı

Feyzioğlu: 11 Ocak da Dünya Çalışamayan Gazeteciler Günü olarak kutlanmalı

Feyzioğlu: 11 Ocak da Dünya Çalışamayan Gazeteciler Günü olarak kutlanmalı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim