• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne veda etti
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Benfica ile 1-1 berabere kalarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Sarı lacivertli takım yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarında devam edecek.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Benfica ile 1-1 berabere kalarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Sarı lacivertli takım yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarında devam edecek.

8. dakikada Valbuena'nın soldan kullandığı kornerde ön direkte Ayew'in kafayla vurduğu top uzak direğin yanından auta çıktı.

19. dakikada Salvio'nun ceza sahası dışından şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

20. dakikada Eljif Elmas'ın uzun mesafeli pasında sağdan savunmanın arkasına sarkarak ceza sahasına giren Isla, kaleciyle karşı karşıya şut çekmek yerine topu kontrol etmeye çalışınca Vlachodimos meşin yuvarlağı kontrol etti.

21. dakikada Skrtel'in pasıyla sağ kanatta topla buluşarak ceza sahasına giren Alper Potuk'un sol ayağıyla şutunda, kaleci Vlachodimos yakın direk dibinde müdahale ettiği meşin yuvarlağı kornere çeldi.

26. dakikada Benfica, müsabakada öne geçti. Sağ kanattaki Salvio'nun ceza sahası ön çizgisine paralel pasında yay içinde bulunan Castillo bekletmeden meşin yuvarlağı sağdan bindiren Fernandes'in önüne bıraktı. Bu oyuncu, altıpas önünde yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1

32. dakikada Eljif Elmas'ın yaklaşık 30 metreden sert şutunda kaleci Vlachodimos sağına gelen topu güçlükle uzaklaştırdı.

43. dakikada Salvio'nun derinlemesine pasında savunma arkasına sarkan Ferreyra ceza sahası içi sağ çaprazda kalesinden çıkan Volkan Demirel'den sıyrıldı. Bu oyuncunun dar açıdan vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

45+1. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Hasan Ali Kaldırım'ın soldan ortasında kale sahası ön çizgisi üzerinde kafa vuruşunu yapan Alper Potuk, meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-1

Müsabakanın ilk yarısı 1-1 berabere sona erdi.

İkinci yarı

61. dakikada Valbuena'nın rakip yarı alanda kaptırdığı topla hızlı çıkan Portekiz temsilcisinde Pizzi, ceza sahası dışı sol çaprazda vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'de kaldı. 

62. dakikada Ferreyra'nın ceza sahası yayı solundan şutunda top üstten auta çıktı.

68. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Barış Alıcı'nın plase vuruşunda kaleci Vlachodimos soluna gelen meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.

Müsabakanın kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve maç 1-1 berabere tamamlandı.

UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak

Deplasmandaki ilk maçı 1-0 kaybeden sarı-lacivertli ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ön elemede veda etti. Fenerbahçe, doğrudan UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılacak.

Bu sezon değişen statü gereği, 3. ön eleme turunda elenen sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi'nde ön eleme turu oynamadan direkt gruplara kaldı.

Türkiye'yi sadece Galatasaray temsil edecek

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye bu sezon da tek takımla temsil edilecek.

Geçen yıl Spor Toto Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Galatasaray, sarı-lacivertlilerin Benfica'ya elenmesiyle gruplarda yer alan tek Türk takımı olacak.

Türk takımları en son 2008-2009 sezonunda 2 takımla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsil edilmişti.

Şampiyonlar Ligi'nde son 4 ön elemeyi geçemedi

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi için oynadığı son 4 ön eleme turunu da geçemedi.

Sarı-lacivertliler 2013-2014 sezonu play-off turunda Arsenal'e, 2015-2016'da Shakhtar Donetsk'e, 2016-2017'de de Monaco'ya elenmişti. Bu sezon da Benfica'yı geçemeyen Fenerbahçe, bu kulvarda son olarak 2013-2014'te 3. ön eleme turunda Avusturya'nın Salzburg takımını elemişti.

Alper Potuk'tan 6,5 ay sonra gol

Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk, 6,5 ay sonra resmi bir maçta gol sevinci yaşadı.

Maça santrfor olarak başlayan Alper, 45+1. dakikada takımının tek golünü kaydetti. Alper, 3 Şubat'ta Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ne attığı golden sonra ilk kez rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Taraftarlardan moral

Fenerbahçeli taraftarlar, elenmelerine rağmen takıma maçtan sonra moral verdi.

Maçın sonunda futbolcuları tribüne davet eden taraftarlar, oyuncuları alkışlayarak soyunma odasına gönderdi.

Maraton üst tribündeki taraftarlar uzun süre tezahüratlar yaparak tribünden ayrılmadı. Maçın bitmesinden yarım saat sonra Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un talimatıyla futbolcular tekrar sahaya çıkarak kendilerine destek veren taraftarlara doğru giderek onları selamladı. 

"Turu geçtiğimiz için sevinçliyiz"

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda, 1-0'ın rövanşında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak play-off'a yükselen Portekiz'in Benfica takımının teknik direktörü Rui Vitoria, turu geçtikleri için sevinçli olduklarını söyledi.

Ülker Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Vitoria, play-off turunda Yunanistan'ın PAOK takımıyla karşılaşacaklarını aktararak, "Turu geçtiğimiz için sevinçliyiz. Bir sondaki turda PAOK var. Arada da lig maçı oynayacağız. Bundan sonra maç maç ele alacağız. Önce ligdeki maça, sonra da PAOK karşılaşmasına bakacağız. UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kalmayı düşüneceğiz." diye konuştu.

Zafer kokan bir beraberlik aldıklarını belirten Vitoria, "Daha iyi takımdık. Bu maç için seviyemizi yükselttik. Güzel bir oyun ortaya koyduk. Kolektif olarak gayet iyiydik. Sakatlıklar bazen oyunumuzu etkiliyor ama takımım iyi devam etti. Genelde takımım deplasmanlarda iyi oynuyor. Seviyemizin üzerinde oynadık. İstikrarlıydık. Önemli olan buydu. Topla oynarken iyiydik. Maça baskılı başladık ve rakibi oynatmadık. Zafer kokan bir beraberlikle maçı bitirdik." değerlendirmesinde bulundu. 

"Hakkımızla turu aldık"

Fenerbahçe taraftarının oluşturduğu atmosfere değinen Portekizli teknik adam, şöyle devam etti:

"Beklediğimiz gibi oynadık. Atmosferi gördünüz. Fenerbahçe'nin 14 uluslararası oyuncusu vardı. Çok zorlu bir rakip. Taraftarın baskısıyla oynadılar. İyi başladık ve golü bulduk. Sonra Castillo sakatlanarak çıktı. İlk yarının son dakikasında yediğimiz gol bizi etkiledi. Her takım bunun altından böyle kalkamaz. İkinci yarı gayet güzel bir şekilde oynadık. Hatalar vardı ama bunlar normal. Takımıma güvendim. Onlar da bu güveni boşa çıkarmadı. İyi oynadılar. Hakkımızla turu aldık."

Rui Vitoria, devre arasında oyuncularına yaptığı konuşmayı paylaşarak, "Zorlu bir ilk yarı oynadık. Oyuncularıma 'İyi oynuyorsunuz. Güvenli ve istikrarlısınız. Son dakikadaki golü kafanızdan silin.' dedim. Genç oyunculara bazı baskıları yapmalarını söyledim. Daha fazla da gol atabilirdik ama önemli olan topu kontrol etmekti ve onların sahamıza gelmesini önlemekti. Bunu da başardık." ifadelerini kullandı. 

Vitoria açıklamasını, "Türkiye'ye çok teşekkür ediyorum. Çok misafirperversiniz. Burada kaldığımız süre harikaydı. Gayet tutkulu bir şekilde futbolu yaşıyorsunuz. Tebrikler." ifadeleriyle tamamladı. 

"Elimizden geleni yaptık ama yetmedi"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 1-0'ın rövanşında 1-1 berabere kalarak elendikleri Benfica maçında ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Cocu, iki takım arasında önemli bir fark olmadığını belirterek, "Sadece kendi sahalarında ikinci yarıda bizden üstündüler. Biz bugün iyi oynadık ve farkı getiren ilk golü bizim atamamamızdı. Pozisyonları gole çeviremedik. Şampiyonlar Ligi seviyesinde sonucu böyle küçük şeyler belirler. Topla kaliteli bir takip vardı karşımızda. Takımımız gerçekten çok çalıştı. Takımımla gurur duyuyorum. Taraftarlarımız da bunu gördü. Bu turdan ders aldık. Bu tecrübeyi UEFA Avrupa Ligi'ne yansıtmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Santrfor transferinin bu tura yetişmemesiyle ilgili soru üzerine Hollandalı teknik adam, "Şu olsaydı, bu olsaydı şekilde görüş belirtmeyi sevmiyorum. Sonuç itibarıyla böyle bir şey yoktu. Alper çok çalıştı ve çok güzel bir gol attı. Topu iyi şekilde kullanma gayretindeydi. Benfica top ayağındayken çok rahat oynayan bir takım. Kolay top kaybetmiyorlar. Büyük bir takım vardı karşımızda. İki üst seviye maç oynadık ve elimizden geleni yaptık ama yetmedi. Bu biraz acı ama gerçek bu." değerlendirmesinde bulundu.

Cocu, maçın 65. dakikasında takımın sahadaki tek defansif orta sahası Mehmet Topal'ı oyundan çıkarmasıyla ilgili soruya da şu cevabı verdi:

"Bana göre Mehmet iyi oynadı. Tek sorun, son oynadığımız maçtan sonra yüzde yüz toparlanamadı. Bu akşam çok yoruldu. Bu yüzden çıkardık onu. Eljif'i defansif orta saha olarak oynattık. Aslında sistemde fazla bir değişiklik olmadı."

Oyuna müdahale konusunda geç kaldığını düşünmediğini anlatan Cocu, şunları kaydetti:

"Oyuncularım saha içinde istediğimiz gibi oynamaya çalıştı. Giuliano'nun Fejsa'nın etrafında topu almasını istedik. Valbuena'nın geri gelmesini istemiyorduk, önde topla buluşmasını istedik. İkinci yarı daha sabırlı olmalıydık. 2-1 yapsak onlar panik yapacaktı. Son ana kadar mücadele ettik. Biz 4-3-3 oynuyoruz. Bunu farklı sistemlerle kullanabilirsiniz. Bu kadronuzdaki oyuncuların özelliklerine de bağlı. Transfer dönemi sonuçlanmadı. Hep arıyoruz, kadromuzu güçlendirmek için. İmkanlarımız doğrultusunda bu işi yapmaya gayret gösteriyoruz. Elimizdeki oyunculara göre oynamak zorundayız."

Koşu mesafesi açıklaması

Fenerbahçe Teknik Direktörü Cocu, bu seviyede rakipleriyle mücadele edebilmek için maç içinde takım olarak koşu mesafelerini 120 kilometre ve üzerine çıkarmaları gerektiğini vurguladı.

Maçın son 25 dakikasında yaşanan top kayıplarının iki sebebinin olduğunu aktaran Cocu, "Topa sahipken elimizdeki seçenekleri ve pas açılarını doğru kullanamadık, birincisi bu. Hedefimiz topu rakip yarı alanda oynamaktı. Yorgunluk olduğundan dolayı doğru kararları verememiş olabiliriz. Böyle olunca top kaybettik. Son 25 dakika Benfica topu ayağında tuttu, biz böyle oynayınca. İkinci kısım ise, bu seviyede takımlar genelde 120 kilometrenin üzerinde koşar. Bizim bu seviyede olmak için bu rakamlara çıkmamız lazım." diye konuştu.

Yeni transfer Andre Ayew ve mevcut kadronun yeterli olup olmadığıyla ilgili de konuşan Cocu, "Ayew iki hafta sonra çok daha iyi noktalara gelecektir. Ben ona güveniyorum. Avrupa'da, kupada ve ligde en iyi mücadele etmesi için bazı pozisyonlar için arayışımız sürüyor." diyerek sözlerini tamamladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim