• BIST 10045.74
  • Altın 2399.392
  • Dolar 32.3782
  • Euro 34.7103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

Ergil: Başbakan karşı tarafı bitirecek

Prof. Dr. Doğu Ergil, Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe toplantısına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Prof. Dr. Doğu Ergil, Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya katılan isimlerden biri olan Ergil, son gelişmeler kapsamında "kıran kırana süren çatışmanın sona erdirileceğine dair bir şeyler yakalayabildiniz mi?" sorusuna, "Başbakan, bunun sona erdirileceğini ama çatışmanın değil, karşı tarafın sona erdirileceğine ilişkin çok net ifadelerde bulundu. "Karşı taraf' diye nitelediği kesimi sonlandırmaktan bahsediyor. Söylemek istediği şey, çekişmeyi sonlandırmak değil" yanıtını verdi.

DOLMABAHÇE TOPLANTISI'NDA NELER KONUŞULDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Cumartesi günü Dolmabahçe'de birçok gazeteci ve yazarla bir araya geldi. Fethullah Gülen'in Cumhurbaşkanı Gül'e yazdığı mektuptan, hükümet-cemaat çekişmesine kadar birçok konuya değinilen toplantıda neler konuşulduğuna ilişkin soruya Prof. Dr. Doğu Ergil, yanıt verdi.

"TÜRKİYE'YE KARŞI ULUSLARASI BİR KOMPLO VAR"

Hafta sonunda gerçekleşen toplantıda yer alan Ergil, Rusya'nın Sesi'ne açıklamalarda bulundu. "Başbakan'ın toplantısından ayrılırken gidişatı olumlu- olumsuz etkileyecek en önemli unsur olarak ne tespit ettiniz?" sorusunu Ergil, şöyle cevapladı:
"Başbakan bizi, kamuoyunu kalemiyle ve kelamıyla etkileyebileceğini düşündüğü insanlar olarak bilgilendirmek amacıyla, kendi konumundan meselelere nasıl baktığını anlatmak için davet etmişti. Ve öğrendik ki Türkiye'nin aslında pek öyle büyük bir sorunu yok. Ak Parti aslanlar gibi sapasağlam duruyor. Türkiye'ye karşı müthiş bir uluslararası komplo var ve bunun içerde işbirlikçileri var ama bunlar hiçbir şey yapamayacaklar. 30 Mart'ta hükümet ve arkasındaki parti bunu da kanıtlayacak. Yani istenilen, "Panik yapmayın, evet Türkiye bir uluslararası komplonun hedefinde. Ama bu etkisiz olacak ve Türkiye bundan önemli ölçüde etkilenmeyecek' fikrinin hakim olması. Tabi bu Başbakan'ın yansıtmak istediği görüntü ve bu oradakilerce nasıl algılandı, nasıl kendi kalemlerinden ve dillerinden ifade bulacak önümüzdeki günlerde göreceğiz."

"KARŞI TARAF SONLANDIRILACAK"

Ergil, cemaat-hükümet çekişmesine ilişkin bir soruya ise "Başbakan, bunun sona erdirileceğini ama çatışmanın değil, karşı tarafın sona erdirileceğine ilişkin çok net ifadelerde bulundu. "Artık uzlaşma zemini kalmamıştır yani uzlaşma aşaması aşılmıştır ama biz bu işi sonuna kadar götüreceğiz. Paralel bir devlet veya devlet içinde devlete paralel bir örgütlenme var, bunun adına da "çete' denir ve bu ayıklanacaktır' diyor. Burada "karşı tarafı sonlandırmak' derken "karşı taraf' diye nitelediği kesimi sonlandırmaktan bahsediyor. Söylemek istediği şey, çekişmeyi sonlandırmak değil" yanıtını verdi.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim