• BIST 9873.15
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Ereğli'den Norveç'e 12 bin kilometre yol yapacak

Ereğli'den Norveç'e 12 bin kilometre yol yapacak
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan motosiklet tutkunu 44 yaşındaki İlhan Yaman, Norveç North Cape yolculuğunu için motosikletinin marşına bastı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan motosiklet tutkunu 44 yaşındaki İlhan Yaman, Norveç North Cape yolculuğunu için motosikletinin marşına bastı. Arkadaşlarının arkasından su döktüğü İlhan Yaman, 12 bin kilometre yol yapacak.

Ereğli'de yaşayan ve motosiklet tutkunu olan İlhan Yaman, 2013 yılından bu yana sosyal medyadan takip ettiği Sönmez Serkan Söğüt'ün gittiği ve bir çok gezgin ile motosiklet tutkunun kendisine hedef seçtiği Norveç North Cape yolculuk yapmak için karar aldı. Yeni aldığı motoru ile yola çıkmak için hazırlıklarını yapan Yaman, arkadaşları tarafından Türk bayrağıyla uğurlandı.

Yola çıkmadan önce basın mensuplarının sorularını cevaplayan İlhan Yaman, motosikletin kendisi için vazgeçilmeyecek bir hobi olduğunu kaydetti. Daha önce Türkiye turuna çıktığını ve ilk kez ülke dışına çıkacağını açıklayan Yaman, Norveç North Cape kararını 2013 yılından bu yana takip ettiği bir gezginden dolayı aldığını belirtti. Yaman, "Motosiklet bizim özel hobimiz. Zevkimiz ve motosikletsiz olmaz kesinlikle. 2013 yılında Norveç'in North Cape bölgesine seyahat eden birisini sosyal medya üzerinden takip etmeye başladım. Sönmez Serkan Söğüt. Rüzgarın izin de adlı bir sosyal medya sayfası var. Oradan bu gezgini takip etmeye başladım. North Cape nerede bile olduğunu bilmediğim bir yerdi. Norveç'in kuzeyinde, Avrupa'nın en uç kuzey noktası. 6 ay gece, 6 ay gündüzü olan bir bölge. İlgimi çekti. North Cape hakkında araştırmalar yaptım. Bir çok motosikletli ve gezginin kendine hedef olarak belirlediği bir yer olduğunu gördüm. Uç noktalar zaten hep merak uyandırır. North Cape kuzeyin, Keep down ise güneyin en ucu. Bir çok gezgin Keep Down'a Afrika çöllerini aşarak gidiyor. Tabi biz çalışan bir insan olduğumuz için uzun süreli izin alma şansımız yok. Bu nedenle maksimum bir aylık zaman içerisinde yapabileceğim rota olarak North Cape hedefledim. Mevsim olarak da şartlar şu anda uygun görünüyor. Orada hava sıcaklığı şu anda 8 derece civarında. Benim oraya ulaşacağım tarihe kadar da artmasını ümit ediyorum. Artmasa da bile 8 derece yolculuk yapılabilecek bir sıcaklık." dedi.

12 BİN KİLOMETRE YOL YAPACAK

Norveç North Cape gidiş dönüş 12 bin kilometre yol yapacağını kaydeden Yaman, "Norveç gidiş ve dönüş güzergahı farklı olacak. Gidiş güzergahında biliyorsunuz dünyaca ünlü fiyortları var. Onları görmeyi arzuluyorum. Bu nedenle Norveç üzerinden Norveç kıyılarından seyahati devam ettirmeyi düşünüyorum. North Cape hedefine ulaştığımda 5 bin 500 kilometre civarında olmasını tahmin ediyorum. Gidiş dönüş 12 bin kilometreyi bulacak." diye konuştu.

İlhan Yaman açıklamasının ardından motosiklet tamircisi Barış Atasoy ile son kontrollerini yaptı. Ardından da yola çıktı. Arkadaşları ise Yaman'ın ardından su döktü.Cihan

Ereğli'den Norveç'e 12 bin kilometre yol yapacak

Ereğli'den Norveç'e 12 bin kilometre yol yapacak

Ereğli'den Norveç'e 12 bin kilometre yol yapacak

Ereğli'den Norveç'e 12 bin kilometre yol yapacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim