• BIST 10245.17
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 21 °C

Can Ataklı istifaları 2 hafta önce yazmıştı

Vatan yazarı Can Ataklı iki hafta önce "bütün generaller YAŞ'ı beklemeden istifa etmeli" demişti. Ataklı bugün ne yazdı?

İki hafta önce, bütün generaller istifa etmeli diyen Can Ataklı bugünkü yazısında "Hükümet orduya el koydu" başlığını kullandı.

İstifaların kendisi için sürpriz olmadığını belirterek yazısına başlayan Ataklı, "Dün akşam üzeri yaşadığımız istifalar, Türkiye'de 30 yıl öncesine kadar alışılmış olan "Ordu yönetime el koydu" anlayışının tam tersidir. Yani bu kez hükümet orduya el koymuş durumda." dedi ve şöyle devam etti:

"İktidar bu operasyonu uzun süredir planlıyordu. "Darbe paranoyası" üzerine kurulan siyasetle "Bu ordunun en temel işi darbe yapmaktır" fikri halkın kafasına adeta nakşedildi. Ardından PKK terörü ve sürekli şehit verilmesi bahane edilerek "Silahlı Kuvvetler'in çapsız ve beceriksiz olduğu gibi darbe yapmak uğruna teröristlerle işbirliğinden bile çekinmeyeceği hatta kendi askerinin öldürülmesine göz yumduğu" görüşü de yaygınlaştırıldı. Böylelikle halkın önemli bir bölümü kendi ordusuna karşı kuşku duyar hale getirildi. Çeşitli davalarla "Orgeneralleri bile hapse atan, dokunulmazlara dokunan iktidar" imajı da yaratıldı. Dünkü istifalarla (bana göre görevden almalarla) operasyonun sonuna gelindi. İktidar, her şeye rağmen endişe duyduğu, çalışmak istemediği, ülke güvenliğini teslim etmek istemediği tüm üst kadroyu bir hamlede tasfiye etmiş oldu."
Bundan sonra hiçbir şeyin sürpriz olmayacağını belirten Ataklı, "İktidara yakın olan görüşteki subaylar, hangi rütbede olurlarsa olsunlar istenilen makamlara getirileceklerdir. Türk Ordusu belli ki baştan aşağı yenilenecektir." dedi ve ekledi "Avrupa Birliği bu gelişmeleri "demokrasi" olarak niteliyor. Bilemem artık."

İKİ HAFTA ÖNCE İSTİFA ETSİNLER DEMİŞTİ

Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı, iki hafta önce yazdığı yazısında tutuklu askerleri konu almış ve yazısını "Eğer mevcut generallerin ordularına ve mesleklerine karşı sorumlulukları hâlâ varsa, Askeri Şûra toplantısını beklemeden istifa etmeleri ya da emekliliklerini istemeleri gerekir.

Bu topluca yapılırsa iktidar da rahatlar, kendi politikasına uygun orduyu kurar, hiç olmazsa sanki bir suç ortaya çıkarılıyormuş gibi yapılan tutuklama operasyonlarıyla ordunun her gün rezil edilmesi de sona erer." demişti.

İSTANBUL HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim