• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Efkan Ala'nın ses kaydı da internete düştü

Efkan Ala'nın ses kaydı da internete düştü
Yargıya nasıl müdahale edildiğini ve soruşturmanın üstünün nasıl örtüldüğünü ortaya koyan iki ses kaydı daha internete düştü. Ses kayıtlarında Efkan Ala'nın, İstanbul Emniyet Müdürü'ne verdiği talimatlar 'Bu kadarına da pes' dedirtecek cinsten.

İnternete düşen ses kayıtlarında Adalet Akademisi'nin yönetimine müdahale ve Efkan Ala olduğu iddia edilen kişiden İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok olduğu iddia edilen kişiye talimat verildiği iddia ediliyor...
 
Twitter'da Haramzadeler ve Başçalan hesapları yeni ses kayıtları paylaşmaya devam ediyor. Dün akşam iki yeni ses kaydı daha yayınlandı. Yayınlanan ilk ses kaydında; Başbakan Erdoğan olduğu iddia edilen kişinin eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin olduğu iddia edilen kişi aracılığıyla Adalet Akademisi'nin yönetimine müdahale ettiği iddia ediyor.
 
İkinci ses kaydı ise şimdiki İçişleri Bakanı Efkan Ala olduğu iddia edilen kişi ile 17 Aralık soruşturması sonrasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Selami Altınok olduğu öne sürülen kişi arasında geçiyor. 
 
1. SES KAYDI: ADALET AKADEMİSİ'NE MÜDAHALE YAPILDIĞI İDDİA EDLİYOR
 
Yayınlanan ses kaydından Erdoğan olduğu iddia edilen kişi, Adalet Akademisi'nin yönetimine kendisine yakın isimleri getirmek için Sadullah Ergin olduğu iddia edilen kişiyle yapılması gerekenleri konuşuyor. Gerekirse kararname değiştirilerek, Adalet Akademisi'ndeki atamaları yeniden belirlemeyi öneriyor. Sadullah Ergin olduğu iddia edilen kişi ise getirdikleri isimlerin endişe vermeyecek isimlerden oluştuğunu söylüyor.
 
2. SES KAYDI ALA VE ALTINOK ARASINDA OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR
 
2. ses kaydının ise İçişleri Bakanı Efkan Ala'yla, 17 Aralık soruşturması sonrasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Selami Altınok arasında geçtiği iddia ediliyor. Konuşmanın 17 Aralık'ın hemen ardından yani Efkan Ala'nın hala müsteşar olduğu dönemden olduğu öne sürülüyor. İstihbarat Şube Müdürü Ahmet A.'nın Cumhuriyet Savcılığı'nca ifadeye çağrılması, Ala olduğu iddia edilen kişiyi çok kızdırıyor.
 
EVRAKI ÇÖPE ATIP TANIMAMASINI SÖYLÜYOR
 
Görüşmede Altınok olduğu iddia edilen kişi, yolsuzluk soruşturması savcısı Celal Kara'nın verdiği talimatı yerine getirmeyen İstanbul Emniyeti İstihbarat Müdürü'nü ifadeye çağırdığını, Ala olduğu iddia edilen kişiye bildiriyor ve Ala'ya, ne yapacağını soruyor. Ala, kesin bir dille ifadeye göndermemesini söylüyor. Gelen yazılı evrakı çöpe atmasını, Savcı'yı telefonla arayıp kendisini tanımadıklarını söylemesini istiyor. Ala olduğu iddia edilen kişi, Emniyet Müdüründen söz konusu kişinin ifadeye gönderilmemesini de talep ediyor.
 
İFADE ALMAK İSTEYEN SAVCIYA 'ÇETE KURDUNUZ' ŞEKLİNDE GÖZDAĞI VERİLMESİNİ İSTİYOR
 
Altınok olduğu iddia edilen kişinin, adli görev olması nedeniyle polislerin zor durumda kalacağını söylemesi üzerine, Ala olduğu iddia edilen şahıs konunun hükümet meselesi olduğunu söylüyor. Savcıyı arayarak 'Çete kurdun' diye gözdağı verilmesini istiyor. Kendisinin de Adalet Bakanı'yla görüşeceğini, Altınok olduğu öne sürülen kişinin de Vali'yi ve Başsavcı'yı aramasını istiyor.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim