• BIST 10107.96
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 23 °C

Dünyagöz Vakfı’ndan Gören Gönüller Konseri

Dünyagöz Vakfı’ndan Gören Gönüller Konseri
Sibel Can, Dünyagöz Vakfı Gören Gönüller Projesi yararına az gören ve görme engelli öğrencilere umut ışığı olmak için sahne aldı

Dünyagöz Vakfı’nın “Gören Gönüller” projesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleri ile Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda büyük bir organizasyona imza atıldı.

Görme engelli ve az gören öğrencilere daha aydınlık bir gelecek sağlayabilmek amacıyla gerçekleştirilen gecede Sibel Can sahne alarak son albümündeki şarkıları seslendirdi. 1000’e yakın davetlinin yer aldığı, bu özel geceden elde edilen gelir “Gören Gönüller” projesine aktarıldı.

Hedef; Vakıf tarafından 300 öğrenciye bağışlanan akıllı cihazların sayısını 1000’ e çıkarmak. Tamamen görme engelliler için tasarlanmış olan bu özel cihazlar, öğrencilerin gerek eğitim, gerekse günlük hayatında yaşam kalitelerini artırarak, yardıma ihtiyaç duymadan başkalarından bağımsız hareket edebilmelerini amaçlıyor.

Dünyagöz Vakfı, Gören Gönüller projesi ile yüzlerce öğrencinin hayatına umut ışığı oluyor. Proje kapsamında 30 Mayıs Pazartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda Sibel Can’ın sahne aldığı muhteşem bir konserle bağış gecesi gerçekleştirildi.

Görme engelli ve az gören öğrenciler için Dünya Göz Vakfının destekleri ile alınan 300 akıllı cihaz bu gecede sahipleriyle buluşturuldu. 300 görme engelli ve az gören öğrenciyi temsilen sahneye çıkan öğrenciler onların günlük yaşantılarını kolaylaştıracak bu akıllı telefonları Dünyagöz Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Demet Kapıcıoğlu’ndan aldılar.

İş ve cemiyet hayatının ünlü isimlerinin de katıldığı ve tüm gelirinin Gören Gönüller Projesine aktarıldığı bu gecede toplam 1000 öğrenciye akıllı cihazlarla buluşturmayı hedefleyen Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Demet Kapıcıoğlu açılış konuşmasında destek veren herkese teşekkür etti. Kapıcıoğlu “Dünyagöz Vakfı olarak 2011 yılından bu yana göz ve göz sağlığının önemini vurgulayan çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve bu alanda gelişmiş teknolojileri izleyerek toplumun yararına sunduklarını belirtti.

Tamamen görme engellilere özel olarak tasarlanmış bu cihazlar telefon özelliğinin yanı sıra; dokunmatik, metin okuma, ses ile komut verme, yazıları büyütme, sesli olarak adres tarifi yapma, renk tanıma, OCR, NFC ve acil yardım imdat butonu gibi önemli özellikleriyle görme engellilerin hayatına ışık oluyor.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim