• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Terörün Kökünü Kazıyacağız”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Terörün Kökünü Kazıyacağız”
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terörün kökünü kazıyacaklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terörün kökünü kazıyacaklarını söyledi.

AK Parti Manavgat İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıya katılan Çavuşoğlu, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de terör ve benzeri ciddi sorunların olduğunu belirterek, "Ama karamsar olmayın Allah varsa gam yok. AK parti kadroları iş başında, tek başına iş başında, biz bu sorunların üstesinden geliriz" dedi.

Seçim zamanında terörle mücadelede sonuna kadar gideceklerini söylediklerini, bugün de aynı kararlılıkla mücadelenin devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, "Ya tamamen silahı bırakacaklar ya da tamamen bitinceye kadar biz mücadelemizi, operasyonlarımızı sürdüreceğiz, şehirlerden ve dağlardan temizleyeceğiz başka çaresi yok. Biz her türlü iyi niyetimizi gösterdik ama karşımızda iyi niyeti olmayan terör örgütü ve yandaşları var. Terör örgütlerinin hepsini bu ülkeden temizleyeceğiz" dedi.

Hayaller peşinde olmadıklarını ve tüm zorluklara rağmen emin adımlarla hedefe ilerlediklerini belirten Çavuşoğlu, "2023 hedeflerimizi muhalefet engellemeye çalışır, bu iç tüzük Meclisi çalıştırmamaya yöneliktir. Bir kişi isterse Meclisi tıkayabiliyor. Tüm Türkiye'nin kaderi herhangi bir milletvekilinin elinde böyle bir sistem olmaz. Demokrasilerde böyle bir sistem yok, demokratik meclislerde de böyle bir sistem yok. Böyle bir garabet yok. Biz her şey eşit olsun diyoruz, konuşma süreleri de eşit olsun. Bakınız Avrupa parlamentosunda en büyük partiye on iki dakika konuşma süresi düşüyorsa en küçük partiye iki dakika biz bunu da istemiyoruz herkes eşit olsun. Yeni bir Anayasa kurarken de tüm partiler eşit temsil edilsin diyoruz. Yani yüzde 50 oy alan bir parti ve 317 milletvekiline sahip bir parti bu kadar fedakarlıklar yapıyor ama bir kişi Meclisi tıkamamalı" dedi.

"ÇUKURCU KILIÇDAROĞLU"

Konuşmasında anamuhalefet partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Demokratik bir seçimle halkın doğrudan seçtiği bir Cumhurbaşkanı'na muhalefetin genel başkanı neler söylüyor. Kendisine cevabı verdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın kaset kurgularıyla değil halkın oylarıyla iş başına geldiğini ve demokratik her seçimi kazandığını söyledik. Hangi demokratik seçimi sen Cumhurbaşkanımız karşısında kazanabildin hangi seçimde aldığı oyun yarısını alabildin. Hepiniz toplanıyorsunuz, 14 parti toplandı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı oyun neredeyse yarısını aldınız. Ondan sonra sandıkta gücünüz yetmiyor halk sizi tercih etmiyor halkın seçtiği insanlara da böyle suçlamalar yaparsınız. Bu aslında acziyetin bir göstergesidir. Yani acizliktir. Zaten o yüzden seçimden de bir başarı elde edemeyeceğini görenler zamanında bu zihniyet hep darbelerden medet ummuştur. Darbeleri desteklemiştir. Terör örgütünden medet ummuştur. Ne diyor Kılıçdaroğlu çukur kazanlara arkadaşlar diyor. Yani PKK'nın en yakın arkadaşı hayırlı olsun ona. Ama bizim içimizde ülkemize ihanet eden yoktur. AK Parti'de ne böyle siyasetçi vardır ne milletvekili vardır ne de tabanında böyle biri vardır. Onlara hayırlı mübarek olsun. Hayırlı olsun PKK'nın arkadaş bozuntuluğu Kılıçdaroğluna" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Terörün Kökünü Kazıyacağız”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Terörün Kökünü Kazıyacağız”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Terörün Kökünü Kazıyacağız”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim