• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Diş Hekimleri Odası Başkanı Güler: Sağlıklı dişler ömrü uzatıyor

Diş Hekimleri Odası Başkanı Güler: Sağlıklı dişler ömrü uzatıyor
Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, implant uygulamaları, kanal tedavileri ve estetik restorasyonlar insanların rahat yemesini, güzel konuşmasını...

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, implant uygulamaları, kanal tedavileri ve estetik restorasyonlar insanların rahat yemesini, güzel konuşmasını ve sosyal çevre ile rahat iletişim kurmasını sağladığı için ömrün uzamasına katkı koyduğunu belirtti.

Adana Diş Hekimleri Odası ve Gülsa Dental birlikteliği ile diş hekimlerine yönelik "Dijital Teknikler" konulu seminer düzenlendi. Seminere Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu ile Konya Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Belli konuşmacı olarak katıldı.

İnsanların ilerleyen yaşlarına bağlı olarak ağzındaki eksik diş sayısının arttığını, bu problemin implant uygulaması ile sona erdiğini belirten Fatih Güler, "Tüm tıp alanındaki olumlu gelişmeler içerisinde diş hekimleri yaptıkları implant tedavileriyle, kanal tedavileriyle, estetik restorasyonlarla insanların rahat yemek yemesine, güzel konuşmasına, sosyal çevre ile çok rahat ilişki kurmasına vesile olmaktadır. Bu sağlık veren işlemler moral, motivasyon yönünden, doğru beslenme yönünden insan hayatını olumlu etkiliyor. Bu etken de insan hayatının uzamasına doğrudan katkı sağlamaktadır." dedi.

Daha önce implantın ithal ağırlıklı olduğunu ifade eden Başkan Fatih Güler, "Şimdi Türkiye'de de yerli firmalar son derece kaliteli implant üretmektedir. Üretilen bu implantlar yalnızca iç piyasada tüketilmediği gibi yurt dışına da ihraç oluyor. Ülkemizde üretildiği için implant fiyatları daha uygun. İmplant ekonomik anlamda uygun olunca giderek daha fazla sayıda hasta tarafından tercih ediliyor. Diş hekimleri de bu konulardaki mesleki donanımlarını artırıyor." diye konuştu.

Diş Hekimleri Odası Başkanı Güler: Sağlıklı dişler ömrü uzatıyor

Diş Hekimleri Odası Başkanı Güler: Sağlıklı dişler ömrü uzatıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim