• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 13 °C

Demokrasi Müzesi’nde Ders

Demokrasi Müzesi’nde Ders
Türkiye'nin 9'uncu Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'in adını taşıyan Isparta'daki üniversitenin yüksek lisans ve doktora öğrencileri, Liderlik Araştırma...

Türkiye'nin 9'uncu Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'in adını taşıyan Isparta'daki üniversitenin yüksek lisans ve doktora öğrencileri, Liderlik Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin de bulunduğu İslamköy'deki Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'nde ders alıyor. Müzeye gelen öğrenciler, ders öncesi müzeyi geziyor, fotoğraf çektiriyor.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde eğitim alan yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik derslerin başladığını belirten Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Hakan Kiriş, imzalanan protokolle öğrencilerin Müze'de yer alan arşivden faydalanmalarını, Külliyeyi yakından tanımalarını ve Müze'yi yaşayan bir bilim merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan SDÜ Rektörü İlker Çarıkçı, "Üniversitemize adını veren sayın büyüğümüz Süleyman Demirel'le ilgili olarak üniversitemizde bazı çalışmalar yapılacağını söylemiştik. Bu kapsamda Demirel ailesiyle bir protokol imzalandı. Bu protokolde Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'ndeki külliyenin üniversite tarafından yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin dersleri için kullanılması, ayrıca liderlik merkezinin bir bürosunun külliye içinde açılması yer alıyor. Şimdi dersler başladı. Üniversitemiz orada külliyeyi kullanıyor" dedi.

ANI KİTABI OLUŞTURULUYOR

Demirel'in ölüm yıl dönümüne yönelik anı kitabı oluşturulması için çalışmalara başlandığını belirten Rektör Çarıkçı, "Bu da büyük bir organizasyon olacak. Belki bir yarışma da yapılabilir. Ölümünün yıl dönümünde kendisini güzel bir şekilde anmak için çalışmalarımız sürüyor. Anı kitabı çok gösterişli olacak. Burada düzenlenecek anma törenine dostları çağrılacak" diye konuştu.

Demokrasi Müzesi’nde Ders

Demokrasi Müzesi’nde Ders

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim