• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı 3. havalimanına indi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı 3. havalimanına indi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hedef 2023'te 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşmak. Bununla bir numara olacak. Havalimanımız bizim prestijimiz olmasının...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hedef 2023'te 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşmak. Bununla bir numara olacak. Havalimanımız bizim prestijimiz olmasının ötesinde markamız olacak" dedi.

İstanbul'un yapımı devam eden 3. havalimanının inşaatında tüm hazırlıklar hız kesmeden devam ederken, piste ilk inişi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın içinde bulunduğu uçak gerçekleştirdi. Gaziantep'teki miting sonrası, yarın gerçekleştireceği programlar için İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı yapımı devam eden 3. havalimanının pistine tarihi iniş gerçekleştirdi. Havalimanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı protokol üyeleriyle birlikte konsorsiyum üyeleri, mühendisler, mimarlar, pilotlar, hostesler ve çalışanlar karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikram masasının önüne gelerek çalışanlarla sohbet edip, onlara ikramlarda bulundu.

"Çoğu gitti azı kaldı"

Tarihi iniş sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün bizler için çok anlamlı bir gün, gerçi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında inşallah bu muhteşem havalimanımızın açılışın yapacağız. Bugün ortak yayın sebebiyle aynı zamanda havalimanımızın son durumunu yerinde kontrol etmek için geldik. Gaziantep'ten buraya iniş yaptık. Bu inişle birlikte gerek muhteşem pistimizi, bunun yanında terminal binamızı görme imkanı bulduk. Tabi burada emeği olan başta 5 firmamıza oluşturdukları konsorsiyumla bu havalimanımı onlar yapıyorlar. Çoğu gitti azı kaldı. Bunu da mimarından mühendisine işçisine bütün kardeşlerimi kutluyorum. Konsorsiyumunu bütün ortaklarını tebrik ediyorum. Onlar da bu işi için çok büyük emek verdiler. Aynı şekilde burada gerçekten bu süreci takip eden bu süreci kovalayan değerli arkadaşlarımızın emekleri için tebrik ediyorum" dedi.

"Havalimanımız bizim prestijimiz olmanın ötesinde markamız olacak"

Havalimanının 29 Ekim'de açılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "29 Ekim'de bittiğinde bu havalimanımız yılda 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. Dünyanın sayılı ilk 3 inşallah, havalimanlarından bir tanesi olacak. Hedef 2023'te 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşmak. Bununla bir numara olacak. Havalimanımız bizim prestijimiz olmasının ötesinde markamız olacak. Böyle bir markaya sahip olmak ve buna vesile olan 5 firmamıza büyük bir imtihan verdiler. Kolay bir yatırım olmadı. Burada kolay bir süreç olmadı. Ne tür zorluklardan geçildiğine gerek başbakanlığım ve gerekse cumhurbaşkanlığım döneminde gayet iyi biliyorum. Dayanışma, birlik beraberlikle beraber bugünlere vardık. 29 Ekimi kovalıyoruz, uçaklarımızın buradan kalkıp buraya indiklerini göreceğiz. 29 Ekim'le birlikte diğer taraftan Atatürk Havalimanını millet bahçesine dönüştürülme sürecini başlatacağız" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim