• BIST 10050.55
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Çorum’da Ambulans Dağıtım Töreni

Çorum’da Ambulans Dağıtım Töreni
Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum'a gönderilen 10 ambulans için anahtar teslim töreni düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum'a gönderilen 10 ambulans için anahtar teslim töreni düzenlendi.

Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde düzenlenen töreni Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili İlksen Ceritoğlu Kurt, İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve sağlık çalışanları katıldı.

İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, 112 sağlık hizmetlerinin kalitesini daha ileri taşımak için çalıştıklarını söyledi. Yücel, Gelişmiş ülkelerde yüzyıldan fazla bir geçmişe sahip acil sağlık hizmetlerinin öneminin Türkiye7de son yıllarda ancak anlaşıldığını ve bu konuda bakanlığın önemli çalışmalar başlattığını dile getirdi.

Çorum'da sağlık hizmetlerinin 26 istasyonda verildiğini açıklayan Yücel, yeni ambulanslarla birlikte tam donanımlı acil yardım ambulansı sayısının 64'e yükseldiğini, bu ambulanslardan 2 tanesinin kar paletli, 1 tanesinin obez hasta ambulansı, 1 tanesinin de 4 yataklı ambulans olarak hizmet verdiğini belirtti.

Bakanlıkça acil vakaya ulaşma oranının kentsel ve kırsal bölgelerde yüzde 90 olarak hedeflendiğini açıklayan Yücel, "Bugün itibariyle ilimizde 10 dakikada kentsel vakaya ulaşım oranımız yüzde 97, kırsal vakalarda ise 30 dakikada ulaşım oranımız yüzde 90 olarak gerçekleşmiştir. İlimizde acil vaka sayıları eklenen ambulans ve personellerle her geçen gün artmaktadır. 2015 yılı sonu itibariyle 26 istasyonda 43 bin 930 vakaya ulaşılarak gerekli acil müdahale yapılmıştır. 2015 içerisinde 25 hastanın nakli helikopter ambulans ile 1 hastanın nakli ise uçak ambulans ile gerçekleştirilmiştir" dedi.

AK Parti Çorum milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da, eczacı olarak bu ambulansların nerden nereye geldiğini görmenin ve bu sistemde yer almanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu belirtti.

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da, ülke bütçesinin yarısını eğitim ve sağlığa harcadıklarını söyledi.

Türkiye'nin sağlık hizmetlerinde dünyanın en önde gelen ülkelerinden birisi olduğunu belirten Uslu, "Araç gerecimizi tamamlıyoruz. Sağlık yatırımlarımız devam ediyor. Şehir hastanemiz hızla büyüyor. Alaca, Osmancık, Sungurlu Devlet hastanesi hizmete girdi. Acil Çağrı Merkezimizin ihalesi yapılıyor. Sağlık alanında geçmişle kıyaslanamayacak mesafe kat ettik. Sağlıkta şiddet olmaz. Olmamalı. Çünkü onlar insan hayatını kurtarıyorlar. Bu mesleği yapanlara saygı göstermek gerekir. Yurt dışında hastalara müşteri muamelesi yapılırken Türkiye'de yatan hastalara müşteri değil insan gözüyle bakıyorlar" dedi.

Vali Ahmet Kara ise, bütün acil hizmetlerin tek çatı altında toplanacağını açıklayarak, bunun çok önemli bir gelişme olduğunu, sadece 112 değil bütün acil çağrıların tek merkezden yapılacağını belirtti.

Ambulans ve diğer sürücüleri de uyaran Vali Kara, "Toplumda ambulans şoförleri ambulans çalıştırma kurallarını bilmiyorlar. Boşu boşuna bazen siren çalarak gittikleri ve trafiği rahatsız ettikleri bir vaka. Bizim ambulansa yol vermeyi de toplum olarak bilmiyoruz.s Ambulans şoförleri ve hastalar çok mağdur oluyor. Gecikmeler diğer sürücülerden kaynaklanıyor.Bu konuda emniyet müdürlüğümüz bir eğitim vermeyi planlıyor.s Sürücülerin ambulanslara nasıl öncelik vereceklerini öğrenmesi gerekir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ambulans şoförlerine anahtarları protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.

Çorum’da Ambulans Dağıtım Töreni

Çorum’da Ambulans Dağıtım Töreni

Çorum’da Ambulans Dağıtım Töreni

Çorum’da Ambulans Dağıtım Töreni

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim