• BIST 10091.84
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 23 °C

CHP’li vekilden ‘Cumhurbaşkanı'na hakaret’ önergesi

CHP’li vekilden ‘Cumhurbaşkanı'na hakaret’ önergesi
CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, bugüne kadar "Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasıyla yargıya taşınmış, hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış...

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, bugüne kadar "Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasıyla yargıya taşınmış, hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış pek çok vatandaşın hakaret etme nedenlerinin araştırılması için Meclis'e soru önergesi verdi. İrgil, "Bu halk neden Cumhurbaşkanı'na hakaret eder, onu bu davranışa iten sebepler nelerdir araştırılması gerek." dedi.

Ceyhun İrgil, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde geçen günlerde 20 ilde düzenlenen operasyonlarla toplam 53 kişi hakkında idari ve adli soruşturma açıldığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a vatandaşların neden hakaret ettiğinin araştırılması gerektiğini belirten İrgil, şunları kaydetti: "Önceki yıllarda vatandaşların hangi Cumhurbaşkanlarına hakaret ettiğinin ortaya konularak, şu andaki Cumhurbaşkanı'na hakaretlerin sadece varsayımsal olarak mı arttığını belirlemek için bugüne dek hakkında adli ve idari soruşturma açılanların dosyalarının incelenmesi toplumsal olarak bir travmanın içinde olup olmadığının anlaşılmasına olanak sağlayacaktır. Bu bağlamda vatandaşların Cumhurbaşkanı'na yönelik hakaretlerinin neler olduğunun ve hakaretlerin içeriklerinin ortaya konulabilmesi, hakaret etme nedenleri ve bu nedenleri yaratan unsurların belirlenebilmesi ve bu nedenlerin nasıl giderilebileceğinin tespit edilebilmesi için Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin saygınlığını korumak adına araştırılmalıdır."

TOPLUMSAL BİR TRAVMA MI?

Dr. Ceyhun İrgil, böyle bir önerge vermesinin nedenini ise şu şekilde açıkladı: "Cumhurbaşkanı'na hakaret ediliyor olmasını ciddiye almak gerekiyor. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanların devleti temsil eden ve devletin başı olarak tanımlanan Cumhurbaşkanı'na hakaret ediyor olmaları hukuksal olduğu kadar sosyolojik ve psikolojik öneme sahiptir. Toplumsal bir travmanın da göstergesidir. Konunun araştırılması bu nedenle de önem arz etmektedir. Gerçekten bu halk Cumhurbaşkanı'na neden hakaret etmektedir, bir araştırma komisyonu kurarak Meclis çatısı altında bunun cevaplarını kayıtlara geçmeliyiz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim