• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

CHP'li Sarıbal'dan stat tepkisi: Cumhurbaşkanı'na inşaatı açtırdılar

CHP'li Sarıbal'dan stat tepkisi: Cumhurbaşkanı'na inşaatı açtırdılar
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan yeni stadyumun 6 aylık inşaat çalışmasının...

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan yeni stadyumun 6 aylık inşaat çalışmasının bulunduğunu iddia etti. Sarıbal, stadyumun Cumhurbaşkanı tarafından açılışının yapılmasını "siyasi rant ve şov" olarak niteledi.

Orhan Sarıbal, Cumhurbaşkanı tarafından açılışı yapılan yeni stadyumla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sarıbal, 1 milyar liraya yaklaşan maliyeti ve mimarisi ile "Bursa tarihinin en kötü kamu yatırımı" olan Doğanbey TOKİ'nin sorumlusu olduğunu iddia ettiği Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yeni stadyum projesi ile kentte ikinci büyük darbeyi vurduğunu savundu. Sarıbal, şunları kaydetti: "Projenin başlangıç proje maliyetini biliyoruz. Şimdiye kadar ki proje maliyeti ne kadar? Tüm Türkiye'de Gençlik Spor Bakanlığı'nın yaptığı stadyum projelerinin Bursa'da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasının anlamlı bir açıklaması olamaz. Burada amaçlarını herkes biliyor. Stadyumun açılışına davetiyesi olanların ücretsiz, davetiyesizleri ise ücretli şekilde taşıyan Bursaray Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'ya ne kadar adilane hizmet ettiğini de gösteriyor zaten."

STAT'IN 6 AY DAHA İNŞAATI SÜRECEK

Stat inşaat alanında hala "inşaat alanıdır girilmez" tabelası bulunduğunu hatırlatan Sarıbal, şöyle devam etti: "İnsanların öncelikli ihtiyaçlarını hiçe sayan bir proje olmakla birlikte projenin 6 ay daha inşaat işinin süreceği söylenen bu projenin, yol ve bağlantı yollarının tamamlanmamış olmasından zaten inşaatı açtıklarının bir kanıtıdır. Yeni stadyum projesi hem yer, hem maliyet açısından büyük bir hatadır. Gerek şu ana kadar harcanan, gerekse kamulaştırma için harcanacak bedellerle astronomik rakamlara ulaşmasını beklediğimiz yeni stadyum büyük bir maddi ve siyasi rant projesidir."

TRAFİK İÇİNDEN ÇIKILMAZ HALE GELECEK

Zaten içinden çıkılmaz halde olan kent içi trafiğinin stadyumun açılmasıyla içinden çıkılmaz bir hal alacağını da kaydeden Orhan Sarıbal, "12 yıldır şehir içi ulaşım sorunu ile yüzleşmeyen. En pahalı ve verimsiz toplu taşımaya sahip. Dünyanın en pahalı benzini ile saatlerce trafikte sinir hastası olan Bursalıları umursamayan Büyükşehir Belediye Başkanı'nın tek derdi olan çocukluk hayallerinin de rant olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Bu kentin sakinlerinin vergileri ile yarattığınız rantın rakamlar ortaya çıktığında er ya da geç hesap vereceksiniz." dedi.

AMAÇ ATATÜRK İSMİNİ SİLMEK

Bursaspor kulübünün ve büyük Bursaspor taraftarının öne sürülerek yeni stadyuma Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu adı verildiğini savunan Sarıbal, "Amaç Atatürk ismini silmek. Amaç Atatürk ismi gibi Bursa'nın tarihi simgelerinden Atatürk Stadyumu'nu yıkarak bölgeyi ranta açma girişimidir." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim