• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

CHP’de Ekmeleddin İhsanoğlu krizi!

CHP’de Ekmeleddin İhsanoğlu krizi!
CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu açıklamasının ardından CHP milletvekili Süheyl Batum İhsanoğlu ile ilgili düşüncelerini açıkladı.

Batum, İhsanoğlu ismine tüm CHP’li vekillerin karşı çıktığını söylerken "Benim Süheyl Batum olarak imzamı veya onayımı ne çocuklarım ne partililerim kesinlikle görmeyecek. Babam gökten inip gelse ben siyasal İslamcı birine imza da vermem destek de olmam. Bu adayın olmayacağını parti genel merkezi kabul etsin, arkasından ben her zaman söylüyorum, 130 milletvekilinin tamamına oy verebilirim. İlhan Cihaner de olabilir bu. Emine Ülker Tarhan da, Kamer Genç de. Ama kimse bizi Ekmeleddin İhsanoğlu konusunda ikna etmeye çalışmasın” ifadelerini kullandı.

Oda TV’ye konuşan Batum, Mansur Yavaş’a da ilk başlarda karşı çıkıldığı iddialarını kabul etmeyerek kendilerinin de aday olarak Deniz Baykal’ı göstereceklerini yalanladı.

 

Süheyl Batum sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Birincisi şunu söyleyeyim, ulusalcı milletvekillerinin buna karşı çıktığı falan doğru değil. Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekilleri karşı çıktı. Cumhurbaşkanı olacak kişiyi siyasal İslam’dan seçmemiz kadar yanlış bir şey olamaz. Dolayısıyla bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekilleri karşı çıkıyor, ulusalcı falan değil. Bu yine aynı ekibin 15 yıldır yaptığı algı yaratma yöntemidir. Karşı çıkınca; ‘Efendim ulusalcılar karşı çıktı’, buradaki ulusalcılar vatanını seviyor da, diğer milletvekilleri vatanını sevmiyor mu? Dolayısıyla ulusalcı milletvekilleri karşı çıkmadı, içerisinde Hüseyin Aygün de var. Hüseyin Aygün de mi ulusalcı oldu?”

EMİNE ÜLKER TARHAN’DA KARŞI ÇIKTI!

CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ismi kamuoyunda tartışılmaya devam ederken CHP içinde İhsanoğlu ismine karşı çıkan bir diğer isim de Emine Ülker Tarhan oldu.

Tarhan, İhsanoğlu ismine “Bu yanlış bile değil” derken şu ifadeleri kamuoyuna duyurdu:

“Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük fizikçilerinden sayılan Pauli, netameli bir formülle karşılaştığında, kendi gibi ünlü bir fizikçi olan Bohr'un, ‘bu formül doğru değil’ sözüne şu cevabı vermiş: ‘doğru değil de ne demek, bu yanlış bile değil.’

PEKİ ÇAĞDAŞLIK HANGİ YÖNE DÜŞER?

Önümüze konulan şeffaflıktan uzak, netameli, antidemokratik formüller ‘yanlış bile değil.’ Bu formüllerdeki tüm yollar ülkemizi kaotik bir Ortadoğu iklimine iki kere sürükler. Peki, çağdaşlık hangi yöne düşer dersiniz? Biz değerlerini değiştirdiği gömlek cebinde unutanlardan değiliz, olmayacağız.”

Tarhan’ın bu mesajı CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na tepki olarak yorumlandı.

İşte Emine Ülker Tarhan'ın o mesajı:

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim