• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

CHP Lideri Ekşi Sözlük'e konuk oldu

CHP Lideri Ekşi Sözlük'e konuk oldu
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün internet sitesi Ekşi Sözlük'te soruları yanıtladı. Sorular arasında PKK'nin bir terör örgütü olup olmadığı da vardı; iş bulup eş bulamayanlar, işsiz olup GSS prim borcu olanların soruları da...

Hürriyet'te yer alan habere göre; Kılıçdaroğlu, sorulara bizzat kendisinin yanıt verdiğini belirtmek için "Merhaba Ekşi Sözlük. Yine ben" yazılı bir kağıt tutarak çektirdiği fotoğrafı paylaştı.

''ŞERO'YA TALİMAT VERDİK''

"Oyları korumak için gerekli tedbirlerinizi aldınız mı" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Evet lambaya 'püf' diyeceğiz. Şero'ya talimat verdik, ekibiyle beraber trafoları ve sandıkları koruyacak" dedi.

''EŞ BULMA KONUSUYLA ESRA EROL VE DAVUTOĞLU İLGİLENİYOR''

Bir yazarın, "Başkanım iş buluyoruz çok şükür ama kız bulamazsak size başvuralım mı" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Biz emekliye ve işçiye kaynak bulmaya çalışıyoruz. Eş bulma konusuyla Esra Erol ve Ahmet Davutoğlu ilgileniyor" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, "Beşiktaş'ın bu seneki durumunu nasıl buluyorsunuz" sorusuna "Mario Gomez cha cha cha" karşılığını verdi.

TRABZONSPOR BAŞKANI...

Kılıçdaroğlu'na gelen güncel soru başlıklarından biri de Trabzonspor Başkanıydı. 
"Sizin hükümetinizde bir spor kulübü başkanı insanları bir yerde rehin tutup, televizyonlara çıkıp tehditler saçıp elini kolunu sallayıp gezebilecek mi" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Hayır gezemez. Bizim iktidarımızda kimse bize güvenerek başkalarının üzerinde baskı kuramaz"

ANAYASA'NIN İLK DÖRT MADDESİ DEĞİŞECEK Mİ?

Kılıçdaroğlu, bir Ekşi Sözlük yazarının "Öncelikle Anayasa'nın 2. ve 3. maddesi ile alakalı yaptığınız talihsiz onaylama hakkında bir cevap yazarsanız mutlu olurum. Asıl sormak istediğim soru ise, CHP olarak halkın çoğunluğuna güven vermediğiniz konusunda bir çalışma yapıyor musunuz? Muhafazakar insanların taleplerine veya korkularına doğru cevaplar vermediğinizi düşünüyor musunuz" sorusunu ise şöyle yanıtladı: 
"Anayasa'nın ilk dört maddesi değişmez. Geçen yasama döneminde Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda zaten bunu söyledik. Daha önce defalarca grup toplantısında açıkladım. Söz konusu yayında Anayasa'da genel bir değişiklikten söz ediliyordu. Ben de ona hak veriyordum. YÖK'ün kaldırılması gibi, yargı bağımsızlığının sağlanması gibi. Darbe hukukunun değişmesi konusunda da yapılması gereken daha çok şey var ancak kesinlikle ilk dört maddenin değiştirilmesini onaylamam gibi bir şey söz konusu değildir. İkinci soruya gelirsek, hiç meraklanmayın 70 yaşındaki teyze de bize oy vermeye başladı ama şunu da unutmayın, bir toplumu bir seçim döneminde değiştirmek mümkün değil."

PKK TERÖR ÖRGÜTÜ MÜ?

PKK bir terör örgütü müdür, sorusuna "Evet, PKK herhangi bir tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde bir terör örgütüdür" dedi.

"İŞSİZ EVLAT VERGİSİNİ KALDIRACAĞIZ"

CHP Lideri, özellikle işsiz gençleri ve ailelerini zor durumda bırakan Genel Sağlık Sigortası prim borçlarına ilişkin bir soru üzerine, "İşsiz evlat vergisini kaldıracağız, dünyanın hiçbir yerinde böyle mantıksız bir uygulama yok" yanıtını verdi.

TÜRKİYE'DEKİ SURİYELİLER...

Türkiye'deki Suriyelilerle ilgili sorunun nasıl çözüleceği sorusuna "Suriye sorununu çözmek için iki aşamalı bir planın devreye girmesi gerekiyor. Bunlardan biri Suriye'deki iç savaşın sona ermesi için Türkiye'nin de katkı vereceği bir sürecin başlaması. İki, iç savaş sonrası Suriye'nin yeniden imarı. Bunun için Avrupa Birliği'nin finans desteği sağlaması gerekiyor. Suriye'de iç barış sağlandıktan sonra Türkiye'deki göçmenlerin güvenli bir şekilde ülkelerine dönmelerini sağlayacağız" ifadelerini paylaştı.

ÜÇ AY SONRA YENİ SEÇİM...

Kemal Kılıçdaroğlu, sohbeti, "Sizinle Cumhuriyet Bayramında tekrar bir araya geldiğim için çok mutluyum. Umarım üç ay sonra tekrar karşınıza çıkmak zorunda kalmam:) " sözleriyle bitirdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim