• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C

CHP İngiltere Birliği 1. yılını Atilla Taş'la kutladı

CHP İngiltere Birliği 1. yılını Atilla Taş'la kutladı
CHP İngiltere Birliği birinci yaşını, Londra'da düzenlediği bir yemekle kutladı.

CHP İngiltere Birliği birinci yaşını, Londra'da düzenlediği bir yemekle kutladı. Geceye, CHP milletvekilleri Hilmi Yarayıcı, Candan Yüceer, İngiltere Parlamentosu'ndan İşçi Partisi milletvekili Joan Ryan katıldı. Organizasyonun sunuculuğunu ise şarkıcı Atilla Taş üstlendi.

CHP İngiltere Birliği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Suna Akartuna, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kurulan birliğin, 2015 yılında Türkiye'de yaşanan iki genel seçime odaklanarak çalışmalara başlandığını belirtti. Akartuna, "Üzerimize aldığımız görev gerçekten çok yüklüydü. Seçildiğimizde önümüzde iki seçim olacağını tabi iki tahmin edemezdik ama üzerimize aldığımız sorumluluğun bilinciyle çok çalıştık. 2015 yılı iki seçim nedeniyle bütün çalışmalarımız yoğun olarak seçime yönelik oldu." şeklinde konuştu.

Akartuna'nın konuşmasının ardından, yıl içerisinde CHP İngiltere Birliği'ne çalışmalarıyla katkıda bulunmuş üyelere başarı ödülleri, milletvekilleri tarafından verildi.

ATİLLA TAŞ: SİYASETÇİ İNSANLARI YAŞATMAK, MUTLU ETMEK İÇİN VARDIR

Ödül töreninden sonra konuşma yapan Atilla Taş, son zamanlarda yaşanan şehit haberlerine dikkat çekerek, Türkiye'nin zor günler yaşadığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten hakkında dava açılanlar arasında kendisinin de bulunduğunu ifade eden ünlü şarkıcı, "Madem ki Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir hukuk devleti, sosyal bir hukuk devleti, vatandaşlarının düşünebilme, düşüncelerini ifade etme hakları anayasamızda tanınıyor ama biz bir şey söylediğimiz zaman Cumhurbaşkanı'nı eleştirdiğimiz zaman; benim şu anda 2 – 3 davam var. Sırf bu yüzden. Ne küfür ettim ne hakaret ettim. Sadece dedim ki; "açılış kalmadı, cenazesi verelim" dedim Çünkü bir siyasetçi siyaset için memleketinde can gitmesine izin vermemeli. Siyasetçi insanları yaşatmak için vardır. İnsanları mutlu etmek için vardır. Öldürmek için yoktur. Olmamalı. Biz buna inanıyoruz." dedi.

RYAN: İKİ PARTİNİN ORTAK DEĞER VE İLKELERİ ÖZGÜRLÜK, ADALET, EŞİTLİK

Etkinliğe özel davetli olarak İngiltere Parlamentosu'ndan katılan ana muhalefet İşçi Partisi milletvekili Joan Ryan da yaptığı konuşmada, CHP ile partisinin ortak izlediği politikaları ele aldı. Ryan, "CHP ve İşçi Partisi'nin desteklediği değer ve ilkeler, iki partinin de siyasi görüşü özgürlük, adalet, sosyal adalet ve eşitlikten yana değerlerin bir araya gelmesidir. Bu bizleri daha da zorlu bir yola sokuyor çünkü bunlar büyük değişimler ve bizler asla ne kadar kazanırsak kazanalım çalışmalarımız asla sona ermeyecek. Çünkü her zaman daha iyi değişimlerin üstesinden gelinmesi için mevzular olacaktır." ifadelerini kullandı.

YARAYICI: "YAŞAMI ALTÜST EDEN BİR YAPI VAR, O YAPIYLA BAŞ ETMEK ZORUNDAYIZ"

Konuşma kürsüsüne çıkan CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı ise Türkiye'de muhalif kesimlerin her zaman dışlandığını söyledi. Uzun süredir iktidarda olan AK Parti'yi sert bir dille eleştiren Yarayıcı, Türkiye'nin mevcut sorunlarına ilişkin "Temel sorunlardan biri Suriye Ortadoğu meselesi. Bir diğeri Kürt meselesi. Bir diğeri başkanlık meselesi ve uzar gider aslında. Dolayısıyla da Türkiye'de yaşayan biri olarak, orada yaşayan vatandaşların en temel sorunlarından başlayalım: Eğer o ülkede siz Alevi iseniz dışlanırsınız. Kürtseniz dışlanırsınız. Devrimciyseniz dışlanırsınız. Öğrenciyseniz, akademik demokratik mücadeleyi üniversitelerde yaparsanız, dışlanırsınız. Memursanız sendikal haklar mücadelesinde, mücadelenin göbeğinde olan ve bunu hayata geçiren memursanız dışlanırsınız. Emeğin yanında iseniz dışlanırsınız. Dolayısıyla bütün bu dışlanmışlıkları hayata geçiren bir iktidar yapısı var. AKP var. Yaşamı altüst eden, bu yaşamı bize zehir zıkkım eden bir yapı var. O yapıyla baş etmek zorundayız. Ben asla karamsar değilim. En zor koşullarda bile, yenildik dediğimiz anlarda bile ayağa kalkan, dik durmanın, onurlu mücadele vermenin beraberinde getireceği kazanımları bilirim." şeklinde konuştu.

YÜCEER: HUKUK HERKESE LAZIM. ÖNEMLİ OLAN ADALETİ SAĞLAYABİLMEK

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer de MİT TIR'ları haberleri nedeniyle casusluk iddiasıyla tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" yapıldığı kararına değindi.

Yüceer Gül ve Dündar'ın hukuksuz bir şekilde tutuklandığını belirterek, "Erdem Gül ve Can Dündar, aylardır hiç yere içeride… Sadece haber yazdıkları için, gerçekleri yazdıkları için ve birisi "Öyle bırakmam onları, bedel ödeyecekler" dediği için ve maalesef yargı sistemimizin artık tamamen talimat usulü hukuku işlettiği için. Bir gün bile hukuksuz bir şekilde, haksız bir şekilde tutuklansam, zapt edilsem, hücreye konsam, yaşadığım travmayı düşünün. Bırakın aylarcayı, bir saat bile, bir dakika bile bence zulümdür. İşkencedir. Ama maalesef Türkiye'de biliyorsunuz yıllarca insanlar suçsuz yere hapiste kaldı. Niye? Muhalefet ediyor diye. Niye? Onun gibi düşünmüyor diye. Niye? Doğruları söylüyor diye. Niye? Biat etmiyor diye. İşte dün başkalarıydı, bugün başkaları, yarın da başkaları olacak. İşte biz de diyoruz ki bu yüzden hukuk herkese lazım. Önemli olan adaleti sağlayabilmek." dedi.Cihan

CHP İngiltere Birliği 1. yılını Atilla Taş'la kutladı

CHP İngiltere Birliği 1. yılını Atilla Taş'la kutladı

CHP İngiltere Birliği 1. yılını Atilla Taş'la kutladı

CHP İngiltere Birliği 1. yılını Atilla Taş'la kutladı

CHP İngiltere Birliği 1. yılını Atilla Taş'la kutladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim