• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Büyük düelloda ilk raunt!

Fenerbahçe Başkan adayları bugün huzura çıkıyor. İlk konuşmayı Aziz Yıldırım yapacak. Yıldırım bu kongrenin 3 Temmuz sürecinin hesaplaşması olduğunu vurgulayacak, dava arkadaşlarıyla yola devam edeceğini de açıklayacak.
F.Bahçe'de genel kurul heyecanı yarın start alıp pazar günü seçimlerle tavan yapacak. Ancak öncesinde bugün büyük bir gün olacak... Deyim yerindeyse düelloda ilk raunt bugün oynanacak. Nasıl mı? Çünkü iki başkan adayı, Aziz Yıldırım saat 14.00’te Faruk Ilgaz Tesisleri’nde, Mehmet Ali Aydınlar ise Four Seasons Hotel’de saat 17.00’de basın açıklamasını gerçekleştirecek. Peki adaylar, çıkacakları bu ilk rauntta neler anlatıp, bir sonraki gün başlayacak genel kurul öncesi nasıl bir avantaj elde etmenin hesaplarını yapıyor? Söze F.Bhaçe Başkanı Aziz Yıldırım’dan başlayalım. 
 
YENİ DÖNEMDE 3 YA DA 4 DEĞİŞİKLİK
 
F.Bahçe Başkanı, 11. kongresini de kazanmak istiyor. Bunu yaparken de, bugünkü toplantısında 3 Temmuz sürecinden ve yaşadıklarından söz edecek. Hatta bu genel kurulu 3 Temmuz sürecinin hesaplaşması olarak niteleyen Aziz Yıldırım, yaşadığı vefasızlığı anlatacak. Bu süreçteki dava arkadaşlarıyla yola devam etme kararlılığını vurgulayacak olan Başkan Yıldırım’ın listesinde en fazla 3 ya da 4 değişiklik bekleniyor. 
 
PEKİ GRUPLARIN TAVRI NE OLACAK?
 
Aziz Yıldırım, Birleşik F.Bahçe Vakfı dışındaki grupların büyük bölümünün oylarını alıyor görünümünde. Yıldırım ve kurmayları bu seçimde katılımın 8 bini geçmesini beklerken, alacakları oy miktarını ise 5 binin üzerinde olacağı iddiasında. Yıldırımın listesinde daha önce de onunla çalışan Mahmut Uslu, Murat Özaydınlı gibi isimlerin görev alması bekleniyor. Ayrıca, G.Antep eski başkanı Celal Doğan da adı geçenler arasında.
 
MEHMET ALİ AYDINLAR ÇOK İDDİALI
 
Mehmet Ali Aydınlar da saat 17.00’de başlayacak toplantısında listesinin büyük bölümünü açıklayacak, birkaç ismi kongre gününe bırakacak. Aydınlar ayrıca Yıldırım’ın yanlışlarından söz edip kendi projelerini dile getirecek. Aydınlar, Davut Dişli’yi de ikna etmek üzere. Metin Şen, Şadan Kalkavan, Selim Soydan, M. Nazif Günal, Hamdi Akın ve adaylıktan çekilmesi halinde Hulusi Belgü’nün de liste için ismi geçiyor.
 
KONUŞMALARIN ETKİSİ ÇOK ÖNEMLİ
 
Genel kanı ise, Aziz Yıldırım’ın 1998’deki seçiminde Vefa Küçük ile yaşadığı çekişme sonrası ilk kez bu kadar çetin bir kongre geçeceği yolunda. Ve adayların bugün yapacakları basın toplantısındaki ifadelerinin, çizecekleri yol haritasının, özellikle kararsızların oylarını etkileme açısından büyük önem taşıyor ve bu oyların seçimde belirleyici rol oynayacağı belirtiliyor.
 
KALAMIŞ'TA SÖZ KOÇ'UN
 
Ali Koç camianın gözdesi durumunda. Sadece taraftar bazında değil kongre üyelerince de çok sevilen Koç’un yarın başlayacak genel kurulda yeniden Aziz Yıldırım’ın listesinde olup olmayacağı en çok tartışılan konu. Yıldırım, Koç’a devam etmesi için ısrar ediyor ancak Koç’a yönetime girmemesi için yapılan baskı çok daha etkin... Çünkü bu baskı aileden geliyor ve Koç ailesi Ali Koç’un artık bu ve benzer oluşumlar içerisinde yer almasını en azından şimdilik istemiyor. Hatta Koç ailesine yakın çevreler şu yorumu yapıyor: “Yüreğinde hep F.Bahçe sevgisi var ve Aziz Yıldırım’ı da destekliyor. Ancak bu kez bu destek yönetimden değil, dışarıdan olacak. Yani Ali Koç, eğer son dakikada bir mucize olmazsa kesinlikle yönetime girmeyecek.” Koç bugün sürpriz bir basın toplantısı düzenleyecek. Saat 10.30’da Wyndam İstanbul Kalamış Marina’da başlayacak toplantıda Ali Koç, merak edilen tüm sorulara açıklık getirecek.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim