• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Beşiktaş Sivas'ta galip geldi

Beşiktaş Sivas'ta galip geldi
Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, deplasmanda Medicana Sivasspor'u 1-0 mağlup etti.

Medicana Sivasspor-Beşiktaş maçının ilk yarısı, konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

4. dakikada Gökhan Töre'nin ceza alanı dışından sağ çaprazdan şutunda Ümit'ten seken top, kornere çıktı.

12. dakikada Chahechouhe'nun ceza alanı dışından kaleyi karşıdan gören pozisyonda şutunda, meşin yuvarlak direğin üstünden az farkla auta gitti.

15. dakikada Demba Ba'nın pasında kale alanındaki Olcay'ın vuruşunda top, direğin yanından auta çıktı. 

25. dakikada Cicinho'nun sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta ceza alanında iyi yükselen Da Costa'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta gitti.

35. dakikada Cicinho'nun sağ kanattan orta çizgiye yakın bölgeden ceza alanına ortasında kaleci Cenk'in yumruklarıyla uzaklaştırmak istediği top, boşta kaldı. Pozisyonu takip eden Da Costa'nın ceza alanı sol çaprazından orta şut karışımı vuruşunda kaleye yönelen meşin yuvarlağı, kaleci Cenk son anda kornere tokatladı.

44. dakikada Necip'in kendi yarı alanından defansın arkasına gönderdiği topa hareketlenen Hutchinson'un ceza alanında ayağıyla dokunduğu meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1

Maçın ilk yarısı, konuk ekip Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı

55. dakikada Utaka'nın ceza alanı dışından sol çaprazdan şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

62. dakikada Burhan'ın sağdan ceza alanına ortasında Chahechouhe'nun bekletmeden vole vuruşunda top, Necip'ten döndü. Pozisyonu takip eden Utaka'nın vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

64. dakikada Tolgay'ın ceza alanı dışından kaleyi karşıdan gören pozisyonda şutunda top, direğin üstünden auta gitti.

66. dakikada Taouil'in ceza alanı sol çaprazından vuruşunda meşin yuvarlak direğin üstünden az farkla auta çıktı.

72. dakikada Da Costa'nın geri pasında kaleci Korcan Çelikay'ın uzaklaştırmak istediği top, Demba Ba'da kaldı. Bu futbolcunun ceza alanı dışından vuruşunda meşin yuvarlak, yandan auta gitti.

73. dakikada Ersan'ın kafayla uzaklaştırmak istediği topu ceza alanında önünde bulan Kadir'in vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

80. dakikada İbrahim'in ceza alanı dışından kaleyi karşıdan gören pozisyonda şutunda, top direğin yanından az farkla auta gitti.

85. dakikada Burhan'ın sağ kanattan ceza alanına ortasında kale alanındaki Chahechouhe, yakın mesafeden topu auta gönderdi.

90+2. dakikada Tolgay'ın defansın arkasına gönderdiği topa hareketlenen Olcay'ın ceza alanından vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Korcan'da kaldı.

90+4. dakikada Cicinho'nun sağ kanattan ceza alanına ortasında arka direkteki Utaka'nın kafa vuruşunda üst direğe çarpan top, auta çıktı.

Maç, Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Teknik Direktör Bilic

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Spor Toto Süper Lig'de Medicana Sivasspor karşısında çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Bilic, 1-0 kazandıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Çok önemli bir galibiyet aldık. Dev bir adım attık. Maçın zor geçeceğini biliyorduk. Sezon başında planlamayı yaparken burayı her zaman zor deplasman olarak kabul ediyorduk" dedi.

Sivasspor'un iyi bir taraftara sahip olduğunu ve hakem üzerine baskı kurabildiğini dile getiren Bilic, karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım'ın iyi bir yönetim ortaya koyduğunu belirtti.

Bilic, ilk yarıda takımının iyi performans ortaya koyduğunu ifade ederek, "Sivasspor, savunma hattını geride kurdu ve topu tamamen bize bıraktı. Hatalarımızı beklediler. Sivasspor, uzun toplarla özellikle Batuhan'ı kullanarak tehlikeli olmaya çalıştı. Çoğunlukla da duran toplarla tehlikeli yaratmaya çalıştılar" diye konuştu.

Maç öncesinde defansın arkasına atacakları uzun toplarla tehlikeli olmayı planladıklarını belirten Bilic, golü de bu şekilde bulduklarını, Atiba Hutchinson'un çok iyi bir koşu yaparak golü attığı dile getirdi.

Bilic, karşılaşmanın ikinci yarısında Sivasspor'un üstün bir oyun sergilediğini ve ciddi baskı kurduğunu ifade ederek, cesur şekilde savunma yaptıklarını, bazı pozisyonlarda ise golü yemedikleri için şanslı olduklarını kaydetti.

"Oyunun belli bölümünde şanslıydık"

Bugün Sivasspor'un oyuncusu ve teknik direktörü olsa skorun kendisini hayal kırıklığına uğratacağını ifade eden Bilic, "Futbol bu. Geçen sezon buradaki maçta biz çok daha iyi olan taraftık ama maçı 3-0 kaybetmiştik. Bugün oyunun belli bölümünde şanslıydık çok iyi bir savunma yaparak çok önemli bir galibiyet aldık. Sezonun bu periyodunda hayati olarak nitelendirilecek bir galibiyet aldık" diye konuştu.

Bir basın mensubunun "Beşiktaş'ın performansında son haftalarda bir düşüş var mı?" şeklindeki sorusu üzerine Bilic, "Düşüş olduğuna katılmıyorum. Yoğun bir maç takvimi içinden geçtik ve bu devam ediyor" dedi.

"Endişeli değilim"

Eskişehirspor, Balıkesir, Sivasspor ve Liverpol maçlarını oynadıklarını dile getiren Bilic, şunları kaydetti:

"Bugün en iyi performansımızı ortaya koymadık. Balıkesirspor maçında puan almayı hak ettik ama o maçta şanssızdık. Bazen de biraz şanslı olursunuz, bugün  bizim olduğumuz gibi. Bugün ofansif karakterli oyuncularımız yeterli olmadı, oyuna katkı yapamadı. Olcay'ı ayırıyorum. O sürekli savaştı, mücadele etti ve oyunun içindeydi. Şu unutmayalım iyi bir rakibe karşı oynadık. Bu performansa övgüler düzecek değilim ama endişeli de değilim."

Necip Uysal'ın performansının sorulması üzerine Bilic, Necip'in performansının nadiren standartların altına düştüğünü, cesur ve yüksek kaliteli bir oyuncu olduğunu, bugün de çok iyi bir performans ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Sivasspor Teknik Direktörü Sergen

Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'a 1-0 yenildikleri maça ilişkin, "Maçı özetlersek net olarak şunu söyleyebilirim; top bizi sevmedi" dedi.

Yalçın, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Üzgünüz hem de fazlasıyla üzgünüz. Öyle oldu böyle oldudan ziyade sonuçta kaybettik. Oyunun genelinde çok daha iyi oynayan, güçlü duran, pozisyona giren taraf olduğumuzu, kesinlikle mağlubiyeti hak eden taraf olmadığımızı düşünüyorum. Mücadeleden ötürü oyuncularımı tebrik ediyorum ancak futbol, sonuç oyunu. Sonuçta tabelada bir skor yazılı ve bizim puanımız yok" diye konuştu.

Ligde bulundukları konumdan bir an önce kurtulmak istediklerini dile getiren Yalçın, "Maçı özetlersek net olarak şunu söyleyebilirim; top bizi sevmedi. Ligin bitmesine daha çok var. Önümüzde 11 müsabaka var, bu maçlarda puanlar alıp küme düşme hattından uzaklaşmak istiyoruz" dedi.

"Hakemin yönetiminden bugün hiç memnun değiliz" 

Karşılaşmanın hakeminin kararlarının sorulması üzerine Yalçın, hakem Bülent Yıldırım'ın arka arkaya "acayip fauller" çaldığını öne sürerek, "Daha yürekli yönetmeleri lazım. Başkalarını korumayacaksın. Bırak kim güçlüyse o ayakta kalsın. Hakemin yönetiminden bugün hiç memnun değiliz" ifadelerini kullandı.

Sivasspor'un forvet hattının yeterli olup olmadığının sorulması üzerine Yalçın, Beşiktaş maçında son vuruşlarda beceriksiz olduklarını söyledi.

Yalçın, oyuncularının performansından çok memnun olduğunu dile getirerek, maçı "çok komik bir gol" yiyerek kaybettiklerini belirtti.

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan teklif gelmesi durumunda hangi takımı tercih edeceğinin sorulması üzerine Yalçın, bunları düşünmek için çok fazla vakitleri olmadığını, tek düşüncelerinin Sivasspor'un kümede kalması olduğunu söyledi.

Sergen Yalçın, maçta enteresan pozisyonlar olduğunu dile getirerek, "Kenarda oturmak çok zor, sahada oynamak çok daha kolay. Teknik direktör olarak seyretmek işin en zoru. Yapacak bir şey yok. Bundan sonrasına bakacağız. İyi bir takımız, iyi mücadele ediyoruz, iyi bir oyuncu grubumuz var" şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim