• BIST 9760.97
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Bayram’da Türkiye’nin ağzı milli ürünlerle tatlanacak

Bayram’da Türkiye’nin ağzı milli ürünlerle tatlanacak
AYDIN (İHA) – Ramazan Bayramına sayılı günler kala ev ve iş yerlerinde bayram telaşı başladı.

AYDIN (İHA) – Ramazan Bayramına sayılı günler kala ev ve iş yerlerinde bayram telaşı başladı. Merkezi Aydın'da bulunan ve Türkiye genelinde 65 şubesi bulunan Tuğba Kuruyemiş, Ramazan bayramı için tonlarca İncir, Türk kahvesi ve lokum hazırladı.

Bu yıl ramazan bayramında Türkiye'nin ağzını Türkiye'nin milli ürünleri arasında yer alan Aydın inciri ile tatlandırmak, hatırı 40 yıl süren Türk kahvesi ile kutlamak ve bayramlaşmaya gelen misafirlere ikram edilmek üzere lokum hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Tuğba Kuruyemiş İş Geliştirme Eğitim Sorumlusu Nevzat Atmaca, "Ramazan Bayramında evlerde misafirlere ikram edilmesi için tonlarca inciri, Türk kahvesi ve lokum hazırladık. Ürünlerimiz ülke genelindeki tüm mağazalarımızdaki tezgahlarda yerini aldı" dedi.

Değişen yaşam şekilleri ve beslenme alışkanlıkları nedeniyle artık pek çok kişinin bayramlarda bile ağız tadı ile tatlı yiyemez hale geldiğini belirten Tuğba Kuruyemiş Firmasının İncirden sorumlu Gıda Mühendisi Gülcan Demir, bu bayram herkesin özgürce tatlı yemesi için doğal ve organik Aydın incirlerinden özel bayramlık paketler hazırladıklarını söyledi.

Çok faydalı ve metabolizmayı rahatlatıyor

İncirin, insan hayatı için anne sütünden sonra en sağlıklı besin olduğunu belirten Gıda Mühendisi Gülcan Demir, "Bayramlar bizler için en kutsal ve en değerli günlerimizden biridir. Bu yıl evlere gelen herkesin ve kapıyı çalan her çocuğun ağzının Aydın inciri ile tatlanması için özel bir çalışma yaptık. Ramazan dolayısıyla yaklaşık bir aydır daha az çalışan metabolizma bayrama girilmesi ile daha hızlı çalışacak ve incir tüketimi metabolizmaya da yardımcı olacaktır. Tatlı yiyemeyen pek çok kişi incir tüketebiliyor. Bu bayram misafirlerimize milli meyvemiz incir, Türk kahvesi ve lokum ikram edeceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim