• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

BAU GLOBAL, DENİZCİLİK EĞİTİMİNE GİRİYOR...

BAU GLOBAL, DENİZCİLİK EĞİTİMİNE GİRİYOR...
IMarest'in MLA Koleji, deniz eğitimine erişim ağını genişletmek için sınırları olmayan bir eğitim anlayışına ve 4 kıtaya yayılan üniversitelere, dil okullarına ve irtibat bürolarına sahip olan ​​BAU Global ile iş birliği yapıyor.

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Global, sadece profesyonel bir kuruluş tarafından akredite edilmemiş, aynı zamanda kendi ülkeleri içinde de yüksek derecelere sahip çeşitli disiplinlerde yaklaşık iki yüz okul ve yükseköğrenim programı sunuyor.

BAU Global Başkanı Enver Yücel, Deniz Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Recep Canpolat'a MLA'nın denizcilikte yeni lisans ve lisansüstü programlar sunacağını ve bu çalışmanın denizcilik sektörünün gelişimine büyük katkıda bulunacağını söyledi.

öçş.png

“BAU Global ile ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki kolay erişimi ile öğrencilerimiz için çok değerli olacak ve çalışmalarıyla kazandıkları uluslararası ve kültürlerarası bakış açısını güçlendireceklerinden kuşku duymayacaksınız. Bu, doğası gereği uluslararası olan denizcilik endüstrisi içerisinde çalışırken oldukça önemlidir. Profesör John Chudley, RLA, Rektör, MLA Koleji MLA Koleji'nin deniz mühendisliğindeki, hidrografi, okyanus bilimi, meteoroloji, navigasyon ve sürdürülebilir denizcilik operasyonları dersleri, deniz müfredatını zenginleştirmek için uzun bir yol olacaktır. Bu yeni ortaklık ile MLA, yeni lisans ve lisansüstü programlar sunmaya başlayacaktır. ''MLA Koleji ile ortaklık yapmak, deniz alanı içinde sunduğumuz ders sayısını artırmak için mükemmel bir fırsat. İngiltere’deki genel merkezimizle, uzun zamandır devam eden akademik üstünlük geleneğine sahip bir ülkede güçlü bağlantılar oluşturmaktan ve öğrencilerimizin mümkün olan en iyi kaynaklara ve derslere erişmelerini sağlamaktan büyük heyecan duyuyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki mesleki standartlara uyan prestijli bir enstitünün parçası olarak, bu ortaklığın sadece öğrencilerimize değil, aynı zamanda küresel deniz iş gücüne de fayda sağlayacağından eminiz.İki kurum da prensipleri konusunda uyum sağlamakta; eğitim mükemmelliğini, etik profesyonelliği ve  sürdürülebilirliğini, öğrenme ve gelişim sağlama konularını ana hedefleri olarak tutmaktadır.''

Deniz Mühendisliği, Bilim ve Teknoloji Enstitüsü İcra Kurulu Başkanı David Loosley ,BAU Global, IMarEST’in vizyonu ve yardım maksadı ile gerçekten uyumlu bir organizasyondur.'' diyerek şu ifadeleri kullandı.

''BM ile iş birliği yaparak, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine yönelik çalışmak üzere, İstanbul’da bir CIFAL Merkezi kuruldu. Bu hedeflere ulaşmak, IMarEST’in stratejik planının temel unsurudur ve enstitü için çok büyük bir öneme sahiptir. Ayrıca, tüm dünyaya fayda sağlayan değerlere kendini adamış olan dünya vatandaşlarını geliştirme hedefleri, organizasyonumuzun ve üyelerinin felsefesine daha yakın olamazdı.”

Herhangi bir MLA Koleji kursuna katılan öğrenciler, mesleki gelişimlerinde onları desteklemek ve kariyerlerinde atacakları bir sonraki adım için gerekli vasıflara sahip olmalarını garanti altına almak için çalıştıkları süre boyunca, ücretsiz IMarEST üyeliğinden yararlanabiliyorlar.

kök2.jpg

4 KITADA EĞİTİM VEREN MODERN EĞİTİM KURULUŞU ''BAU GLOBAL'' 

BAU Global Eğitim Ağı, dünyaya yayılan yükseköğretim kurumlarından oluşmaktadır. Bu uluslararası ağ, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilere birçok farklı lokasyonda okuma imkânı sunuyor. BAU Global öğrencileri ve mezunları, birçok ülkeyi dört kıtada kapsayan bir akademik topluluk oluşturuyor: Kuzey Amerika, Avrupa, Afrika ve Asya. BAU Global üniversiteleri mimarlık, sanat, işletme, iletişim, tasarım, ekonomi, eğitim, mühendislik, sağlık bilimleri, bilgi teknolojileri, hukuk, tıp ve sosyal bilimler alanlarında yaklaşık iki yüz lisans, yüksek lisans ve doktora programı sunmaktadır. BAU Global, tüm dünyaya fayda sağlayan değerlere kendini adamış olan dünya vatandaşlarını yetiştirir. Bu ağdaki kurumlar, yalnızca kendi ülkelerindeki akreditasyon kuruluşlarının belirlediği standartları karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda sundukları disiplinlerde de üst sıralarda yer almaktadır.

kök2.jpgşşşş.jpg

128 ÜLKEYİ KAPSAYAN DENİZCİLİK KURULUŞU ''IMArest''

MLA İcra Kurulu Başkanı Doç. Dr. Başak Akdemir, Denizcilik Mühendisliği, Bilim ve Teknoloji Enstitüsü olan IMarEST'in  faaliyetleri hakkında şu bilgileri paylaştı.

IMarest, deniz mühendislerini, deniz bilimcilerini ve deniz teknoloji uzmanlarını birçok profesyonel kuruluşta bir araya getiren, üyelik sistemiyle dâhil olunan uluslararası bir öğrenim topluluğudur. Kendi alanında en büyük deniz kuruluşudur, 128 ülkeyi kapsamaktadır ve deniz mühendisliği, bilim ve teknolojinin gelişimini teşvik etmek, fikir ve uygulama alışverişinde bulunmak ve dünya çapındaki denizcilik profesyonellerinin statüsünü, standartlarını ve uzmanlığını korumak için çalışmaktadır. Üyeler, enstitü aracılığıyla profesyonel bir tescil kazanabilirler. (Örneğin; teknisyen, anonim, kayıtlı veya sözleşmeli statüsünde.)

IMarEST, Uluslararası Denizcilik Örgütü’nde danışmanlık statüsünde ve Hükümetlerarası Okyanus Bilimi Komisyonu, Uluslararası Hidrografik Örgütlenme, Londra Konvansiyonu / Londra Protokolü (LC / LP) ve Deniz Çevresi Korunma Komitesine bağlı Uzmanlar Grubu’nda gözlemci statüsünde bir STK’dır. Özelleşmiş denizcilik uzmanlığının özel olarak kullanıldığı, diğer uluslararası ve hükümetler arası toplantılara erişimi kolaylaştıran Birleşmiş Milletler Ekonomi ve Sosyal Kurulu (ECOSOC) ile özel danışmanlık statüsündedir.

Örneğin, Birleşmiş Milletler Ulusal Yargı Alanının Ötesindeki Alanlarla ilgili toplantılar, hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) ve Uluslararası Deniz Tabanı Kurumunun deniz madenciliği konusundaki  çalışmaları gibi.

DENİZ HABER AJANSI

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim