• BIST 10079.23
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

'Başbakan'ı çürütmek' suçu bulundu

'Başbakan'ı çürütmek' suçu bulundu
Adana Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 28 kişi hakkında hazırladığı fezlekede tüm protesto gösterileri "Gezi eylemlerini yeniden canlandırmak"la suçlandı ve "Başbakan'ı çürütmek" suç ilan edildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, kentte Ağustos 2013 ile Nisan 2014 arasında gerçekleştirilen tüm protesto eylemleri ile ilgili 25 kişi hakkında fezleke hazırlayarak savcılığa gönderdi.

Fezlekede şüpheliler, “Ahmet Atakan, Ethem Sarısülük, Berkin Elvan, yolsuzluk ve YÖK protestoları”na kadar tüm eylemleriyle, “Gezi eylemlerini yeniden canlandırmaya çalışmakla” suçlanırken, aralarında öğretmen ve doktorların da bulunduğu 25 kişi DHKP/C gibi başta olmak üzere çok sayıda örgüte üye olmakla suçlandı. Kentte düzenlenen “park forumları”nın da terör etkinliği gibi gösterildiği fezlekede, “Başbakanımızın açıklamalarını çürütmek”, “ Güvenlik güçlerine ‘Bu sefer nereden çıkacaklar’ endişesi yaşatmak” gibi suçlamalar da yöneltildi.

Cumhuriyet gazetesinden Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, aralarında doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu 28 kişi hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütünün propagandasını yapmak, halkı hükümet aleyhine isyana teşvik etmek” suçlarının işlendiği iddiasıyla fezleke hazırlayarak nisan ayında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

Her protesto 'terör'

Fezlekede, 27 Nisan 2013 - 15 Nisan 2014 tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilen “Gezi Direnişçilerine Özgürlük”, “Berkin Elvan Onurumuzdur”, “6. Şehit Ahmet Atakan”, “Yolsuzluğa, Talana, Hırsızlığa Hayır, Hükümet İstifa”, “Sürgünlere Karşı Sessiz Kalmayacağız”, “YÖK kaldırılsın! Parasız, Bilimsel, Demokratik, Anadilde Eğitim ” taleplerinin dile getirildiği tüm protesto eylemleri ile Ankara ’da KESK ve Eğitim Sen tarafından düzenlenen ve eğitim politikalarının protesto edildiği eylemlerin tamamında, “Hükümet karşıtlığı temelinde geniş halk kitlelerini bir araya getirmek, örgütsüz halk kitlelerini örgütlemek ve bu yolla eleman kazanmak, Gezi Parkı eylemlerini farklı alanlara taşıyarak sürdürmek” amacıyla, “Terör örgütlerinin talimatları doğrultusunda sol terör örgütleri ve fraksiyonları ile birlikte hareket edildiği” öne sürüldü.

Gezi'de 4 kişi ölmüş

Polis, soruşturma kapsamında, 28 kişi ile ilgili görüntü tespit tutanaklarını, tape değerlendirme tutanaklarını, iletişim tespit tutanaklarını, teknik araçlar ve izleme tutanaklarını savcılığa sundu. Fezlekede, ülke geneline yayılan Gezi Parkı protestoları ile ilgili “80 ilimizde toplam 3 milyon 178 bin 320 katılımcı ile gerçekleşen eylemler neticesinde 1 polisimiz şehit olmuş, 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1 vatandaş da gösterecilerin yolu trafiğe kapatmaya çalışması sonucu trafik kazasında yaşamını yitirmiştir. 665 güvenlik görevlisi ile 4 bin 56 vatandaşımız da çeşitli yerlerinde yaralanmıştır” gibi genel ifadeler kullanıldı.

Başbakan'ı çürütmek suç oldu!

Fezlekede, kentte Adana Direniyor Platformu tarafından, Atatürk Parkı ve benzeri park ve alanlarda akşam saatlerinde düzenlenen park forumları için dikkat çeken değerlendirmeler yapıldı. Fezlekede, “Her forumun legal/illegal bir yapılanmanın kontrolü altında olduğunun görüldüğü, forum alanlarına hakim örgütlerin dışında organizatör olarak farklı bir grubun girmesine müsaade edilmediği, bununla birlikte farklı grupların kontrolünde bulunan forumların gündemlerinin aynı olmasının dikkat çektiği, bu hususun etkinliklerin tek bir merkezden yönetildiğini gösterdiği” denildi.

Forumlarda Halkevleri’nin kontrolünde “video gösterimlerinin” düzenlendiğinin belirtildiği fezlekede, “İzlettikleri görüntülerin içeriğinde sözde polis şiddetinde kullanılan orantısız güç gibi konuların işlendiği, Başbakanımızın Gezi Parkı olaylarında yaptığı açıklamaları çürütür mahiyette görüntülerin derlendiği tespit edilmiştir” ifadesi yer aldı. Fezlekede, “Park forumlarının, polis ve hükümeti eylemleri ve eylemcileri merak eder hale getirilmesi, ‘Bu sefer nereden çıkacaklar’ endişesinin güvenlik güçlerine yaşatılması” amacına yönelik olduğunun öne sürülmesi dikkat çekti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim