• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Başbakan Davutoğlu Diyarbakır'da Pankartlarla Karşılandı

Başbakan Davutoğlu Diyarbakır'da Pankartlarla Karşılandı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da "Dünya beşten, Sur hendekten büyüktür" pankartıyla karşılandı. Yaşlı bir kadın da Rabia işareti yaparak Davutoğlu'nu selamladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, beraberindeki eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Diyarbakır'a geldi.

BAKANLAR KARŞILADI

Başbakanlık özel uçağı "Ana" ile kente gelen Davutoğlu ve beraberindekileri, dün kente gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Vali Hüseyin Aksoy karşıladı.

7 ŞEHİDİN CENAZE TÖRENİNE KATILACAK, CUMA NAMAZINI SUR'DA KILACAK

Başbakan Davutoğlu, 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda, dün Bağlar ilçesinde bombalı araçla yapılan terör saldırısında şehit düşen polislerin cenaze törenine katıldıktan sonra, Sur ilçesindeki tarihi Ulucamii'nde Cuma namazı kılacak.

Davutoğlu'nu karşılamaya gelenler arasında rabia işareti yapan Diyarbakırlı bir teyze günün en renkli karelerinden biri oldu.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÜST SEVİYEDE

Davutoğlu'nun gelişi öncesinde kentte çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Davutoğlu'nun geçiş güzergahında bulunan Suriçi bölgesinde bulunan Gazi Caddesi üzerinde polis bariyerleri ile güvenlik koridoru oluşturuldu.

KESKİN NİŞANCILAR BİNALARIN ÜZERİNE ÇIKTI

Vatandaşların tek tek aranarak alındığı Sur içinde güvenlik koridonunun içine ise kimse bırakılmadı. Başbakanın gelişi nedeniyle tarihi Ulucami'nin etrafında bulunan tarihi yapılar ile binaların üzerinde de tam teçhizatlı keskin nişancılar yerleştirildi.

"HOŞ GELDİN SEROK AHMET"

Suriçinde yasağın bulunmadığı sokakların girişleri de polis bariyerleriyle kapatıldı.

Davutoğlu'nu Ulucami'nin önünde ise bazı partililer 'Hoş geldin serok Ahmet, surlar gibi dimdik ayaktayız' pankartı ve 'Dünya beşten Sur hendekten büyüktür' dövizi ile karşıladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim