• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 13 °C

Barış Yarkadaş: Gül ve Dündar'ın neden tutuklandığını bugün daha iyi görüyoruz

Barış Yarkadaş: Gül ve Dündar'ın neden tutuklandığını bugün daha iyi görüyoruz
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletevekili Barış Yarkadaş, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletevekili Barış Yarkadaş, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret etti. Bütün kamuyoyunu Dündar ve Gül'ün davasına sahip çıkmaya çağıran Yarkadaş, "Gül ve Dündar'ın neden tutuklandığını bugün yaşanan gelişmeleri gördükçe daha iyi görüyoruz. Dündar ve Gül, Türkiye'nin Ortadoğu bataklığına sürüklenmesine engel olmaya, çıkarımız olmayan savaşı durdurmaya çaltıştıkları için cezaevine atıldılar." dedi.

Yarkadaş, Silivri Cezaevi'nde tutuklu Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül'ü ziyaret etti. 1 saat 10 dakika süren ziyarette Gül ve Dündar'ın notlarını da gazetecilere aktaran Yarkadaş, Dündar'ın "Çarşama günü dosyamız Anaya Mahkemesi'nde. Özgürlük kapısının açılmasını bekliyoruz. Hem bize hem ülkemize selam olsun." notunu, Erdem Gül'ün ise "Hapse atıldığımız ilk günden itibaren umutsuz olmamaya özen gösterdik. Aldığımız destekle bunu da başardık. Şimdi artık iyi haberlerden söz etme zamanı. Artık geleceğe hep birlikte umutlu bakmalıyız." notunu dostlarıyla paylaştığını açıkladı.

Yarkadaş, görüşmeye ilişkin yaptığı değerlendirmede ise hem dışarıdaki siyasi atmosfere hem de ülkenin geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını anlattı. Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararla gazetecilerin serbest kalmalarını umut ettiğini anlatarak şöyle konuştu: "Bugün Dündar ve Gül'ü cezaevine atan koşulların değişmediğini görüyoruz. Gül ve Dündar, AKP iktidarının ülkeyi nasıl bir ateş çemberine soktuğunu ve nasıl bir felaket çemberine sürüklediğini anlatmak için MIT TIR'ları ile taşınan silahların fotoğraflarını ve belgelerini ortaya koymuştu. Gül ve Dündar'ın neden tutuklandığını bugün yaşanan gelişmeleri gördükçe daha iyi görüyoruz. Dündar ve Gül, Türkiye'nin Ortadoğu bataklığına sürüklenmesine engel olmaya, çıkarımız olmayan savaşı durdurmaya çaltıştıkları için cezaevine atıldılar. Dündar ve Gül'ü cezaevine atanlar, MIT TIR'larını durduran savcıları ve askerleri haksız yere hapsedenlerin kirli planlarının açığa çıktığını Suriye'ye askeri müdahale tartışmalarıyla bir kez daha görüyoruz. Türkiye savaşa sürüklenmeye ve ateş çemberinin ortasına sokulmaya çalışılıyor. Dündar ve Gül'ün tutuklanmasının sebebi, hiç kimsenin, hiç bir bürokratin, hiç bir gazetecinin, hiç bir Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun bu savaşa karşı çıkamaması içindi. Onları tutuklayarak savaşa karşı çıkabilecekleri büyük bir gözdağı verdiler."

Türkiye'nin bir savaşa sürüklendiğini söyleyen Yarkadaş, iktidara çağrıda bulunarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Suudi Arabistan'ın peşine takarak savaş çemberinin içinde sokulmaması gerektiğini belirtti. Yarkadaş, "Eğer IŞİD'e karış mücadele etmek istiyorsanız yapacağız ilk şey sınırları IŞİD'e ve türevlerine kapatmaktır. İŞİD'e Suriye'de alan açmayın. Yapacağınız operasyonlarla IŞİD'e moral vermeyin." dedi.

Tüm kamuoyuna Dündar ve Gül'ün davasına sahip çıkma çağrısı yaptıklarının da altını çizen Yarkadaş, "Dündar ve Gül, gerçekleri yazdıkları için, savaş baronlarının tekerine çomak soktukları için tutuklular. Onlar tutukluysa halkın haber alma hakkı engelleniyor demektir. Halkın haber alma hakkı toplumunun bilgilenmesinin engellenmesi demektir. Toplum bilgilenirse, toplum eğer gerçekleri öğrenirse o zaman sağlıklı kararlar verebilir ve demokrasi o zaman inşa edilebilir." ifadesini kullandı.

Yarkadaş, Dündar'a getirdiği kitapları da gazetecilere gösterdi. İsmet İnönü'yü anlatan "sizi babasız bırakmadım" isimli kitabı Dündar'a verdiğini anlatan Yarkadaş, "Türkiye'nin savaşa sürüklendiği bir dönemdeyiz. İsmet Paşa'nın Türkiye'yi savaştan nasıl kurtardığını anlatan yeni bir kitap. Umarım Dündar'ın içeride bu kitabı okumaya vakti kalmaz. Umarım her iki arkadaşımız da çıkar ama ben yine de toplumsal duyarlılığı artırmak adına bir mesaj verelim istedim. Hem Dündar bu kitaptaki tarihi belgelerden yeni bir araştırma yazı dizisi çıkarır diye düşünüyorum hem de kamuoyunu savaşa karşı uyarmak için İsmet Paşa'nın "sizi babasız bırakmadım" sözünü öne çıkartan bir kitabı getirdim." dedi.

Barış Yarkadaş: Gül ve Dündar'ın neden tutuklandığını bugün daha iyi görüyoruz

Barış Yarkadaş: Gül ve Dündar'ın neden tutuklandığını bugün daha iyi görüyoruz

Barış Yarkadaş: Gül ve Dündar'ın neden tutuklandığını bugün daha iyi görüyoruz

Barış Yarkadaş: Gül ve Dündar'ın neden tutuklandığını bugün daha iyi görüyoruz

Barış Yarkadaş: Gül ve Dündar'ın neden tutuklandığını bugün daha iyi görüyoruz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim